r
Nosalty Logó

Tejfölben sült tarja ropogós sült zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Buday Péter
Tejfölben sült tarja ropogós sült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tarja

Sült zöldség

Összesen 761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tarja

Sült zöldség

Összesen 3041 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tarja

Sült zöldség

Összesen 130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1165 micro
  • β-karotin
    4062 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2283 micro
Összesen 761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4237.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1751 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1922 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    1577 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    4659 micro
  • β-karotin
    16248 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9131 micro
Összesen 3041 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Tarja

Sült zöldség

Elkészítés

Tarja

  1. Az ujjnyi vastag sertéstarját 6-8 dkg-os szeletekre vágjuk. Besózzuk, megborsozzuk és hagyjuk állni legalább fél órát. Serpenyőben, forró zsiradékban mindkét oldalát a húsoknak elősütjük. 15-20 másodpercig oldalanként. Ezután a szeleteket egy kiolajozott tepsire tesszük.
  2. Nagyon vékony szeletekre vágunk lila hagymát, tv paprikát, fokhagymagerezdeket, és felaprítjuk apróra a petrezselymet, majd megsózzuk a zöldségeket. Minden szeletre teszünk a zöldségekből. A serpenyőben maradt sülő zsiradékkal meglocsoljuk a zöldségeket. Mindegyik hússzeletre egy evőkanál tejfölt kanalazunk vastagon. Nem keverjük ki a tejfölt, mert a kikevert tejföl lefolyhat.
  3. Az előmelegített 210 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Onnan látszik, hogy kész, ha aranybarnára sült a tejföl.
  4. Köretként vékony csíkokra vágjuk a zöldségeket. A csíkokra vágott zöldségeket tejbe áztatjuk, majd meghempergetjük a lisztben. Ezt követően forró bő zsiradékban aranybarnára sütjük.
  5. Tejfölös tarja mellé köretként tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10239
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölben sült tarja ropogós sült zöldségekkel
Buday Péter 18 recept

-

Hozzávalók

Tarja

Sült zöldség

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?