r
Nosalty Logó

Tejcsokoládés-karamellás mini tarte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hanele
Tejcsokoládés-karamellás mini tarte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Omlós tészta készítés

Karamellkrém

Csokoládékrém

Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Omlós tészta készítés

Karamellkrém

Csokoládékrém

Összesen 6073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Omlós tészta készítés

Karamellkrém

Csokoládékrém

Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    346.8 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2510 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.5 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2442 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 6073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

Omlós tészta készítés

Karamellkrém

Csokoládékrém

Elkészítés

Omlós tészta készítés

  1. A hideg vajat a liszttel elmorzsoljuk. Ezután jöhet a porcukor, a mandulaliszt és a tojások sárgái, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.
  2. A hűtőből kivesszük a tésztánkat és két szilikonos sütőpapír között, 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Akkora köröket szaggatunk ki belőle, amekkorával a mini pite/tarte formáinkat kényelmesen ki tudjuk bélelni.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben, 4-5 percig sütjük őket, amíg a szélei megbarnulnak. Még melegen/langyosan szedjük ki őket a formából (klasszisokkal könnyebb dolgunk lesz így, utána már elég nehezen engedelmeskednek).

Karamellkrém

  1. Egy kis tálat töltsünk meg vízzel, és egy konyhai ecsettel együtt tegyük a tűzhely mellé. Ha van cukorhőmérőnk, az is legyen kéznél.
  2. A cukrot, a vízzel egy lábasba öntjük, és közepes lángon elkezdjük összemelegíteni. Ahogy a cukor feloldódik, és a szirupunk forrni kezd, a fazék belsejét megkenjük a vízbe mártott ecsettel, hogy így megakadályozzuk, hogy a cukorkristályok kikristályosítsák a szirupunkat.
  3. Amikor a szirup eléri a megfelelő hőmérsékletet és színt, levesszük az edényt a tűzről. A cukorszirup 165 fokon kezd karamellizálódni és 170 fokig melegedve már világos, arany színt kap. Innentől kezdve barnulni kezd, kevésbé édessé válik, majd erőteljesebb karamellás zamattal gazdagodik: 180-182 fokon közepesen sötét, 188-190 fokon sötét karamellt kapunk. (Én a közepesen sötét verziót szeretem. Így hát, amikor a hőmérőm 180 foknál jelez, az edényt leveszem a tűzről és pár pillanatra jeges vízbe teszem, hogy a szirupom ne főjön tovább.)
  4. A vajat, a tejszínnel és egy nagy csipet sóval egy másik lábasban vagy a mikróban felforraljuk, és a karamellhez öntjük, szépen lassan, állandó keverés mellett. (Fontos, hogy a tejszínt a vajjal felmelegítsük, hogy a nagy hőmérséklet különbség miatt ne ugorjon össze a karamellünk.)
  5. A karamellkrém a hűtőben 1-2 hétig is eláll.

Csokoládékrém

  1. A csokoládét apró darabokra törjük, és egy hőálló tálba tesszük. A tejszínt (a glükózzal) felmelegítjük, és mielőtt forrni kezd, levesszük a tűzről, majd lassan a csokoládéra öntjük. Addig keverjük, amíg homogén nem lesz.
  2. Ezután jöhet 75 ml karamellkrém, ezzel is alaposan elkeverjük. Ééés tádáám, kész is a karamellás csokoládé ganacheunk.
  3. Miután tartejaink és a ganacheunk is szobahőmérsékletűvé lett, a ganachet sima csöves nyomózsákba tesszük, és betöltjük vele a kosárkáinkat.
  4. 1-2 órára lesz még szüksége a hűtőnkben, amíg a krém megszilárdul, utána ehetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1879
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 14.

Ajánló

A sötét csokoládén jól mutat az aranypor és az aranyszínű csokoládédekoráció.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A képen tejcsokoládés-karamellás mini tarteokat láthattok, aranyra festett csokoládé dekorációval és aranyporral turbózva. A tortácskák 9,5 cm átmérőjűek, pont egy tortaszeletnyi nyalánkság.  

Hozzávalók

Omlós tészta készítés

Karamellkrém

Csokoládékrém

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek