r
Nosalty Logó

Tejbegrízfagyi mandulagrillázzsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
modosa
Tejbegrízfagyi mandulagrillázzsal
adag
Főzés
perc
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fagyihoz

A mandulagrillázshoz

Összesen 861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fagyihoz

A mandulagrillázshoz

Összesen 3443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fagyihoz

A mandulagrillázshoz

Összesen 282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    183.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2301.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    395 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    1362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1142 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1751 micro
Összesen 3443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A fagyihoz

A mandulagrillázshoz

Elkészítés

A fagyihoz

  1. 1 dl tejszín és 2 dl tej keverékében sűrűre főzzük a grízt. Hozzáadunk 5 dkg cukrot és egy csipet sót, lehűtjük.
  2. A krémsajtot és a tejszínt közepes hőmérsékleten összemelegítjük úgy, hogy homogén masszát kapjunk, hozzáadjuk a vaníliát.
  3. A tojások sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot, és kézi mixerrel, magas fordulaton fehéredésig keverjük.
  4. A tojásos masszát a krémsajtos keverékhez öntjük, és alacsony hőmérsékleten addig főzzük, míg besűrűsödik. Akkor jó, ha a belemártott fakanál domború felén bevonatot képező masszába ujjunkkal csíkot húzunk, és az nem folyik össze.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáadjuk a szintén kihűlt grízt.
  6. Minimum 4 órára mélyhűtőbe tesszük. Ha a tárolóedénybe töltéskor a massza és a tető között nagyobb hely marad, folpack-kal lefedjük a masszát.
  7. A grillázshoz a cukrot egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten aranyszínűre karamellizáljuk (először folyékony lesz, aztán kezd csak barnulni). Amikor elérjük a kívánt színt, beleszórjuk a mandulát, majd az előre odakészített sütőpapírra vagy szilikonlapra öntjük. Vigyázat, nem szabad hozzáérni, mert nagyon forró! Amikor keményre dermedt, lehúzzuk róla a papírt, és összetördeljük.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7801
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 19.

Ajánló

Egy cikk a Philadelphia krémsajtról.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kár lenne tagadnom, az utóbbi hetekben totál rákattantam a fagyikészítésre. Ahhoz képest, hogy csak néhány hete volt az első kísérletem, ez már a harmadik nekifutás, és egyre nehezebb elképzelnem, eddig hogy elégedhettem meg a készen vásárolt alternatívákkal. A hűtési időt leszámítva pikpak megvan, és ha zongorázni tudnám a különbséget a gyári és házi között, akkor folyamatos telt ház előtt játszanék a Carnegie Hallban. Hogy honnan jött a tejbegríz ötlet? Tulajdonképp abból a nem kimondottan önzetlen megfontolásból, hogy imádom, de nagyjából egyedül vagyok ezzel a családban, így sosem csinálok, ergó sosem jutok hozzá. Ilyen esetekre az étterem jó megoldás, de igencsak meg lennék lepve, ha ez bárhol szerepelne az étlapon. Miután a fagyit mindenki szereti, gondoltam, tudatlan rokonaim talán nem veszik észre a turpisságot, és miközben mit sem sejtve kanalazgatják a fagyikelyhet, kis kompromisszummal én is áldozhatok kedvencem oltárán... hogy a turpisság felett érzett kéjes érzésről ne is beszéljek. Ezúttal mandulával és gyümölcsökkel tálaltam - ez is a megtévesztés része - de aki nem kényszerül e fajta trükközésre, megszórhatja kakaóporral, gondolom úgy is guszta és isteni.

Hozzávalók

A fagyihoz

A mandulagrillázshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek