r
Nosalty Logó

Tej- és fehércsokis mousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ácitrom
Tej- és fehércsokis mousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótához

Tejcsoki mousse-hoz

Fehércsoki mousse-hoz

Díszítés

Összesen 691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótához

Tejcsoki mousse-hoz

Fehércsoki mousse-hoz

Díszítés

Összesen 5532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótához

Tejcsoki mousse-hoz

Fehércsoki mousse-hoz

Díszítés

Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    395.7 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6720.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1803 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    2886 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.7 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    519 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    1643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2602 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2125 micro
Összesen 5532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Tejcsoki mousse-hoz

Fehércsoki mousse-hoz

Díszítés

Elkészítés

Piskótához

  1. Olvasszuk össze a margarint az étcsokoládéval.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, valamint a margarinos csokit. Ezután beleforgatjuk a kakaót, a lisztet és a sütőport.
  3. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és lisztezünk. Beleöntjük a masszát, és 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A kész piskótát kivesszük a formából és kettévágjuk. A formát elmossuk, és a piskóta egyikét beletesszük.

Tejcsoki mousse-hoz

  1. Gőz fölött folyamatos keverés mellett elkezdjük melegíteni a tojássárgáját. Addig, amíg csípős nem lesz. Utána habbá keverjük, amíg ki nem hűl.
  2. Ezalatt a gőz fölött felmelegítjük a csokit. A habtejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a tojást és a csokit.
  3. Kevés hideg vízbe beleszórjuk a zselatint, és mikróban megmelegítjük, majd hozzáadjuk a csokis habhoz. Ezután a habot rárétegezzük a formában lévő piskótára, és rátesszük a piskóta másik felét. 15-20 percig (amíg megcsináljuk a másik mousse-t) betesszük a fagyóba.

Fehércsoki mousse-hoz

  1. Ugyanúgy készítjük el, mint a tejcsokisat.
  2. Ha kész, kivesszük a mélyhűtőből a tortát, és ezt a habot is rárétegezzük. Visszatesszük egy órára a fagyasztóba.

Díszítés

  1. Mindkétféle csokit apró darabokra vágjuk. A tortát kiszedjük a formából, és körbeszórjuk csokival.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3062
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 06.

Ajánló

Amikor olvasztod a tojást, tehetsz hozzá 8-8 dkg cukrot. De nekem az már túl édes volt, ezért kihagytam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tej- és fehércsokis mousse torta
Ácitrom 2 recept

Nagyon szeretek új süteményeket kipróbálni. Ez az egyik, amit annyira megszerettem, hogy egyre gyakrabban készítem el. A család is nagyon szereti.

Hozzávalók

Piskótához

Tejcsoki mousse-hoz

Fehércsoki mousse-hoz

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?