r
Nosalty Logó

Tavaszváró karfiolleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tavaszváró karfiolleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A karfiolkrémleves hozzávalói:

A királygarnéla hozzávalói:

Összesen 384 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A karfiolkrémleves hozzávalói:

A királygarnéla hozzávalói:

Összesen 1535 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A karfiolkrémleves hozzávalói:

A királygarnéla hozzávalói:

Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1452 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 384 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5807.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    3624 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2044.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    662 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1535 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

A karfiolkrémleves hozzávalói:

A királygarnéla hozzávalói:

Elkészítés

A karfiolkrémleves hozzávalói:

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd vágjuk a burgonyákat kockákra, a hagymát cikkekre, a fokhagymát szeletekre, és szedjük rózsáira a karfiolt.
  2. Rakjuk az olívaolajat egy nagy fazékba, és adjuk hozzá a megtisztított zöldségeket a hagymával és fokhagymával együtt. Nagy lángon, folyamatosan kevergetve pirítsuk 8-10 percig.
  3. Ezek után öntsük fel annyi vízzel vagy zöldségalaplével, amennyi ellepi, és közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket. Közben sózzuk és borsozzuk, ha van kedvünk, adhatunk hozzá zöldségleveskockát.
  4. Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a tejszín felét, és turmixszoljuk le. A maradék tejszínnel hígítsuk tetszőleges sűrűségűre a levest, és ha még akarunk rajta lazítani kicsit, nyugodtan adjunk hozzá tejet.
  5. A végén elosztjuk a 2 dkg vajat a leves tetején, apró darabokban, hogy ne bőrösödjön a leves.

A királygarnéla hozzávalói:

  1. Forrósítsuk fel a vajat és az olajat, majd süssük a rákok mindkét oldalát 1-1 percig magas lángon, a végén pedig sózzuk és borsozzuk.
  2. Tálaljuk a forró levessel, és fogyasszuk egészséggel. Jó étvágyat kívánok! :)
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2862
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A leves gyermekoromban a mindennapok része volt, az ebédek elengedhetetlen fogása. Iskolás koromban kicsit megritkult a közös étkezések száma, ilyenkor ugyanis a menzán ebédeltünk, ahol sajnos nem mindig ízlett az étel. A hétvégi húsleves azonban mindig ott volt az asztalon. Szerintem most is nagyon fontos, ebben a rohanó világban egy finom leves, de az emberek sajnos egyre kevesebb időt tudnak főzésre fordítani a konyhában. Én ezért is szeretem a gyors zöldségkrémleveseket, mert nem kell sokat pepecselni velük, és felettébb ízletesek. Ami pedig feldobja ezt az egyszerű levest: egy különleges feltéttel bolondítjuk meg.

Hozzávalók

A karfiolkrémleves hozzávalói:

A királygarnéla hozzávalói:

Címlapról ajánljuk

További cikkek