r
Nosalty Logó

Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 330 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1319 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 49 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1883 micro
  • β-karotin
    5566 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3923 micro
Összesen 330 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2365 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2446 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    928 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    7532 micro
  • β-karotin
    22264 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    15693 micro
Összesen 1319 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
  3. Liszttel meghintjük, és kicsit átpirítjuk. Vízzel felöntve készre főzzük.
  4. Amikor a zöldségek már teljesen megpuhultak, a galuskatésztát összeállítjuk, és nokedliszaggató segítségével a levesbe szaggatjuk. Pár perc alatt el is készül.
  • Elkészítettem: 34 alkalommal
  • Receptkönyvben: 383
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 143
  • Össznézettség: 112168
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával
A kis gasztronauta 142 recept

Ez a leves tavasszal a legfinomabb! A zsenge sárgarépából, petrezselyemgyökérből és a mézédes zöldborsóból a legjobb elkészíteni, de ha nem tudunk addig várni, akkor kevés cukrot adjunk a párolódó zöldségek alá.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!