r
Nosalty Logó

Tavaszi töltött dagadó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Andi80_
Tavaszi töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 915 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2743 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    82.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    416 micro
  • β-karotin
    1058 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 915 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    246.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4200.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    3496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    474 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3174 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1839 micro
Összesen 2743 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót alaposan megtisztítjuk, és felszúrjuk.
  2. A megtisztított sárgarépát kockára vágjuk, és a zöldborsóval együtt éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsöpögni.
  3. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
  4. Egy tálba rakjuk a kicsavart kenyeret, a nyers tojásokat, a zöldborsót, a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. (Nekem túl lágy lett, ezért még tettem bele 3 ek zsemlemorzsát is.)
  5. A dagadót megtöltjük a töltelékkel, és a lyukat bevarrjuk, bedörzsöljük fokhagymakrémmel, meghintjük 1 kk sóval. Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben, így könnyen kirepedhet a hús.
  6. Egy közepes méretű tepsit kikenünk 2 ek zsírral, és belefektetjük a töltött húst, majd azt is lekenjük 1 ek zsírral.
  7. Mellé öntünk 1,5 dl vizet, lefedjük alufóliával.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon alul-felül sütéssel 1 órát puhítjuk, majd a fóliát levéve kb. 40 percet pirítjuk. Közben párszor meglocsoljuk a szaftjával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9276
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 20.

Ajánló

Ha megsült, érdemes hagyni teljesen kihűlni, és szépen szeletelhető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi töltött dagadó
Andi80_ 380 recept

Életem első töltött dagadójának sikerén felbuzdulva elkészítettem a következőt, ami egy tavaszi, színes változat lett. Természetesen most sem úsztam meg repedés nélkül, de a család emiatt egyáltalán nem reklamált, mikor a vasárnapi ebéd alkalmával egy kis krumplipüré körettel az asztalra került. Nagy izgalmamban a töltelékből kifelejtettem a betervezett fokhagymát, ezért magát a megtöltött dagadót dörzsöltem be vele. Azt hiszem, ez néha mindenkivel előfordulhat. Így is igazán ízletes lett :-) 9 szelet ujjnyi vastag husi lett belőle, ami úgy gondolom, hogy három felnőtt adagja. Nálunk két felnőtt és két kis étvágyú gyereké.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!