r
Nosalty Logó

Tavaszi sertéssült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fifinger
Tavaszi sertéssült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2975 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1446 micro
Összesen 744 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6382.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2245 mg
  • Nátrium
    3192 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1330.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    278 micro
  • β-karotin
    2187 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5784 micro
Összesen 2975 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    266 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket mosás után feldaraboljuk. A húst kissé kiklopfoljuk és besózzuk, kicsit borsozzuk.
  2. Az olajon megpuhítjuk a hagymát, a karikára vágott kolbászt is hozzátéve. Az üveges hagymára ráterítjük a hús szeleteket, kevés vizet (vagy bort) öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk.
  3. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a borsót, a majorannát, és egy kis ideig még pároljuk a fedő alatt.
  4. A végén ráborítjuk a paprika és paradicsom kockákat, és készre pároljuk pár perc alatt. Vigyázzunk, hogy ne lecsós legyen, a paprika ne főjön meg, maradjon roppanós.
  5. Tálaláskor petrezselymes újburgonyát teszünk mellé vagy vajas krumplit.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4550
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 07.

Ajánló

Télen is elkészíthető, de akkor szalonnazsíron, vörösborban párolom a húst. Ettől a ragu masszívabb, téliesebb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fifinger 7 recept

A tavasz friss ízei mindig jó étvágyat csinálnak a család tagjainak. A friss főzőhagyma, zöldborsó, paprika, paradicsom és a zöld fűszerek ínycsiklandó elegyet alkotnak a téli, nehezebb étkek után.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek