r
Nosalty Logó

Tavaszi epres kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi epres kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az omlós tésztához

A vaníliakrémhez

Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az omlós tésztához

A vaníliakrémhez

Összesen 2733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az omlós tésztához

A vaníliakrémhez

Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1148.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.3 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 2733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A vaníliakrémhez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Az omlós tésztát a szokásos módon begyúrjuk. Egy nagy tálban a lisztet a margarinnal, zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját és az egész tésztát gyorsan összedolgozzuk. Kb. 30 percre tegyük a hűtőbe pihenni.
  2. 30 perc múlva a sütőt melegítsük elő 200°C-ra, és készítsük elő a kosár sütőformákat, olajozzuk ki őket alaposan, nehogy beleragadjanak.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát és egy akkora kiszúróval, amekkora illik a kosárformákhoz (én borospoharat használtam), szaggassuk ki a tésztát, majd béleljük ki velük a kosárformákat. Az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szépen megsülnek. Vegyük ki őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ezalatt készítsük el a vaníliás krémet. A tojássárgáját kavarjuk el a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel, majd fokozatosan öntsük hozzá a tejet, dolgozzuk csomómentesre. Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé, majd tegyük félre. Egy másik tálban a tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a vaníliás krémhez.
  5. Ezzel a krémmel töltsük meg a kisült kosarakat, majd a megmosott, megpucolt, majd félbevágott eperdarabokkal díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 7401
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy vagyok a kosárkával, mint Gombóc Artúr a csokival. Imádom őket, mindenféle töltelékkel, lekvárral, dióval, pudinggal, csokikrémmel, ami éppen sorra kerül. Egy tavaszi szombaton vett friss hazai eper sorsa Pünkösdhétfőn lett megpecsételve. Egy részéből eperdzsem lett, a másik részéből kosárka. A kosárkákat pedig kedden érte el a végzetük, a munkahelyen... nyamm. A tészta omlós linzertészta, ebbe került a főzött vaníliakrém, majd az eperpiramis.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A vaníliakrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek