r
Nosalty Logó

Tavaszi cseresznyés-csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi cseresznyés-csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A cseresznyés töltelékhez

A csokitöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1596 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A cseresznyés töltelékhez

A csokitöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A cseresznyés töltelékhez

A csokitöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 1596 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    383.9 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4148.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.5 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    371 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    862 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2711 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1340 micro
Összesen 6369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A cseresznyés töltelékhez

A csokitöltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához gőz felett keverjük ki a cukrot az egész tojásokkal, míg kellemesen meleg nem lesz, de ne legyen forró. Vegyük le a tűzről, és keverjük tovább, míg krémes fehéres habot nem kapunk (kb. 7-10 perc).
  2. A vajat megolvasztjuk a tejben, hagyjuk kicsit kihűlni, és csorgassuk bele a tojásos-cukros keverékbe. Szitáljuk bele a lisztet, és fakanállal keverjük óvatosan simára.
  3. Egy kerek tortaformába öntjük, és megsütjük (csináljunk tűpróbat a végén).
  4. A cseresznyelevet felfogjuk, adjuk hozzá a cukorot, és a pudinporral sűrű krémet főzünk belőle. Adjuk hozzá a citrom reszelt héját és a cseresznyét is. Melegítsük meg fél percig, és hagyjuk kicsit hűlni a krémet.
  5. A tejszínt egy kis lábasba felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a csokit. Áztassuk be a zselatint hideg vízben, ha megpuhult, nyomkodjuk ki, és adjuk a meleg csokikrémhez.
  6. Í megsült és kihűlt piskótát vágjuk 3 fele. Az első réteg köré tegyünk egy tortagyűrűt, és öntsük rá a cseresznyetölteléket. Tegyük rá a második tortalapot, és öntsük rá a félig megdermedt csokikrémet. Fedjük le a harmadik lappal, és hagyjuk 2-3 órán át hűlni.
  7. Verjük fel a tejszínt habbá, kenjük rá óvatosan a hideg tortára,és díszítsük virágokkal, virágszirmokkal.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2836
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.

Ajánló

Csak olyan virágokat használjunk, ami NEM mérgező. Kertésztől, virágboltostól vagy a neten utána lehet nézni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves baratnőmnek születésnapja volt, és mivel nagyon szeretni a tavaszi virágokat, az egyik kedvenc dekorációmat használtam, igazi ehető virágokat. Nincs nagyon ízük (de nem is keserűek), viszont olyan kellemes tavaszi illat áradt a tortából, hogy mindenki egy virágkert közepén érezte magát :).

Hozzávalók

A piskótához

A cseresznyés töltelékhez

A csokitöltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek