r
Nosalty Logó

Tartiflette reblochonnal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Tartiflette reblochonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3563 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    246.5 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7050.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1810 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1858 mg
  • Nátrium
    2934 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1293.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    992 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 3563 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, lefedve, fövő sós vízben kb. 20 percig főzzük.
  2. A hagymát meghámozzuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
  3. A burgonyát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
  4. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a szalonnát, és ropogósra sütjük.
  5. Hozzáadjuk a hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és további 5 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  6. Felöntjük a borral, kb. 5 percig főzzük, majd hozzákeverjük a creme fraichet. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítünk.
  7. A burgonyás masszát egy tűzálló formába öntjük.
  8. A sajtot lapjában elfelezzük, a vágott felülettel felfelé a burgonyára helyezzük. Alufóliával letakarjuk, betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 percig sütjük, míg a sajt elolvad.
  9. A fóliát eltávolítjuk, a sajtot összekeverjük a burgonyával, és most fólia nélkül további 15-18 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9336
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tartiflette egy rusztikus, hegyvidéki rakott krumpli, egy igazi kalóriabomba, mely reblochon sajttal készül. Ez az étel tipikus Savoyai, de nem tradicionális, hiszen csak az 1980-as évek folyamán hanyatlásnak induló reblochon sajt fogyasztásának fellendítésére került az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek