r
Nosalty Logó

Tárkonyos-vargányás sertésraguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Turul
Tárkonyos-vargányás sertésraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    1822 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    2517 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    312.8 g

Zsír

  • Összesen
    181.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    979 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6429.9 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    3695 mg
  • Nátrium
    1015 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    5100.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1720 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    5019 micro
  • β-karotin
    14578 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    20136 micro
  • Lut-zea
    1940 micro
Összesen 3648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    334 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apróra vágjuk a hagymát, enyhén sózzuk, sertészsíron megdinszteljük. Levesszük a lángról, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Rátesszük az apróra (vagy tetszés szerinti nagyságra) vágott húst, kis lángon pörköljük, majd ha kifehéredett, adjuk hozzá a őrölt borsot, az őrölt köményt, az apróra vágott fokhagymát, babérlevelet. Ha levet engedett, akkor jöhet a sűrített paradicsom, vörösbor, ami el is maradhat. Vizet annyit tegyünk rá, hogy ellepje a húst, majd fedő alatt pároljuk, amíg a hús meg nem puhul, közben vizet pótoljuk. Kicsivel több sót és fűszert rakhatunk azért bele, hiszen a későbbiekben jócskán hígulni fog pörköltünk.
  2. A pörkölthöz 3 liter vizet adunk, belerakjuk a morzsolt tárkonyt, s a hosszában négyfelé vágott, felszeletelt répát. Amikor a répa majdnem megfőtt, belehelyezzük az apró kockára vágott burgonyát és a szeletelt (megabált vagy szárított) vargányát. Megkóstoljuk, hogy kell-e még valamilyen fűszer vagy só hozzá.
  3. Ha úgy érezzük, hogy megfőtt a burgonya és a vargánya, habarást készítünk. Fél deci tejbe beletesszük a lisztet, csomómentesre keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt. Szedünk a forró levesünk levéből a habarásba, összekeverjük, majd kevergetve átszűrjük sűrű lyukú tésztaszűrővel a levesünkbe. Pár percig még kevergetjük a levesünket, s nem vesszük le addig a tűzről.
  4. Házi fehér kenyérrel és tejföllel /ha nem elég bele/ tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1848
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy kedvencem. Nagymamáimtól és anyukámtól sokat lestem el, hogyan is készítik az ilyen leveseket. Kedvesem, a tárkonyt hozta újításnak, és Ő segít mindig a habarásban. Az évek során hozzátettem saját tapasztalataimat, így remélem, közelítek a jó felé. Elkészíthető bográcsban is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk