r
Nosalty Logó

Tárkonyos sertésragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tárkonyos sertésragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

Összesen 926 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

Összesen 3706 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 926 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    312.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3592.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1923 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1072.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    592 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    3140 micro
Összesen 3706 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    795 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

Elkészítés

A hús előkészítéséhez

  1. A húsokat kis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Elkészítjük a pácot, amihez a hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát pedig összetörjük, majd tárkonnyal, balzsamecettel, olajjal és a sűrített paradicsommal összekeverjük. Így tesszük be a hűtőbe. A sertést egy éjszakára, a csirkét viszont elég 2-3 órára a pácban érlelni.
  3. Ha eltelt a 2-3 óra (vagy az egy éjszaka), akkor egy peremes serpenyőben az 1 dl olajat felhevítjük, majd beletesszük a már bepácolt húst.
  4. Ha sertésből készítjük, akkor öntsük fel 1 dl vízzel, majd fedjük le, és úgy főzzük kb. 30 percig. A csirkét nem kell felöntenünk, maximum 8-10 perc alatt megpuhul.
  5. Ha kész, a már bekevert mártással felöntjük, majd megvárjuk, hogy rottyanjon egyet, és kész.
  • Receptkönyvben: 419
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 62977
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 17.

Ajánló

Köretnek mi hasábburgonyát készítettünk, de rizzsel is ugyanolyan jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc keresztanyám készítette el ezt a receptet, mikor náluk jártam Pesten. Hihetetlen sikere volt! Nem csak sertéshússal, de csirkével is tökéletes! Bátran ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?