r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves 16. - sertésből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tárkonyos raguleves 16. - sertésből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 503 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2009 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 503 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3533.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1772 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2719.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2727 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    9944 micro
  • β-karotin
    24545 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5700 micro
Összesen 2009 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 63 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuuk, megpucoljuk, majd a sárgarépát, fehérrépát felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk.
  2. Egy lábasban felolvasztunk kb. egy evőknál zsírt és a hagymát hozzáadjuk, üvegesre pároljuk, sózzuk.
  3. A húst megmossuk, kockákára vágjuk, és a hagymához adjuk. Zsírjára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, lefedjük a fedővel, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Miután kiengedte a leve nagy részét, felöntjük forró vízzel, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel
  4. Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldségeket és a tárkonyt, fedő alatt tovább főzzük.
  5. Ezalatt egy kisebb edényben zsíron megpirítjuk a lisztet (rántást készítünk), majd ha szép arany színt kapott, félrehúzzuk, és belekeverjük a tejfölt. A levesből pár evőkanállal merünk a lisztes rántásra, és elkeverjük csomómentesre, beleöntjük a levesbe, és összeforraljuk.
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 55234
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 25.

Ajánló

Ilyenkor nyáron különösen jó elkészíteni, hiszen a kert tele van friss zöldséggel, aki szereti tehet bele még karalábét, zellert, gombát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben nem ettem meg a ragulevest, nem volt szimpatikus...aztán az esküvőnkön ez volt az első fogás, így hát muszáj volt megkóstolni (az ember a saját esküvőjén csak eszik mindenből!:), végülis kellemes csalódás volt, úgyhogy azóta szívesen elkészítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek