r
Nosalty Logó

Tárkonyos párolt zöldség natúr csirkemellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Tárkonyos párolt zöldség natúr csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1668 micro
  • β-karotin
    4425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2193 micro
Összesen 514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4214 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1628 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    5004 micro
  • β-karotin
    13274 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6579 micro
Összesen 1541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelleket 3-3 szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
  2. A hagymát felkockázzuk, a gombát cikkekre vágjuk, a répát és a petrezselymet pedig kisebb karikára.
  3. A margarint felhevítjük egy serpenyőben és üvegesre pároljuk rajta a hagymát.
  4. Hozzátesszük az összes zöldséget, kicsit megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a tárkonnyal és a majorannával, rámorzsoljuk a leveskockát.
  5. Összekeverjük, és lefedve, kis lángon, saját levében hagyjuk megpárolódni. Néha megkeverjük.
  6. Ha a levét túl hamar elfőné, pici vízzel pótoljuk, de a végére nem szabad levének maradnia.
  7. Közben a húsok mindkét oldalát egy másik serpenyőben forró olajon pár perc alatt megpirítjuk, majd tálra szedjük és melegen tartjuk.
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12898
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tulajdonképpen főleg a köret miatt tettem fel ezt a receptet, a natúr csirke nem annyira érdekes talán, de azért azt is leírtam, hátha van, akinek hasznára lehet. Vacsorára valami könnyűt ettünk volna, és mindenképpen zöldségeset. Ezt a vacsit dobtam össze. Nagyon hamar kész volt és a párommal ugyanolyan gyorsan be is termeltük az egészet, annyira jólesett. Csak ajánlani tudom mindenkinek. De akik többen vannak, készítsenek nyugodtan dupla adagot, nemigen fog megmaradni. :)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!