r
Nosalty Logó

Tárkonyos nyúlragu leves cipóban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Tárkonyos nyúlragu leves cipóban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    710 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    834 micro
  • β-karotin
    2558 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    186.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7467.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1354 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    2708 mg
  • Nátrium
    2506 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    4260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2013 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    942 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    5005 micro
  • β-karotin
    15351 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9291 micro
Összesen 3197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyúlhúst kisebb kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron aranysárgára pirítjuk, majd rátesszük a húst, pár percig együtt pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, megkeverjük. Felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, sózzuk, fűszerezzük.
  2. A megtisztított zöldségeket apróra vágjuk, vajon pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, zöldborsót, apróra vágott petrezselyemzöldet, átforgatjuk. Mikor a hús félig megfőtt, mehetnek bele a zöldségek. Tárkonnyal megszórjuk, néhány citromszeletet adunk hozzá, készre főzzük, vajas galuskát szaggatunk bele. Végül a tejszínnel besűrítjük.
  3. Az erre a célra készült cipók tetejét levágjuk, belsejüket óvatosan kivájjuk, és az így készült "tányérokat" 5 percre forró sütőbe tesszük, majd ebben tálaljuk a levest.
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13447
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 04.

Ajánló

A forró levest cipóban tálaltam. Jó étvágyat kívánok.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Nagyon szeretjük a nyulat. Néha-néha hozzájutok egyhez. Ebből a példányból, a combok kivételével ragu lett.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek