r
Nosalty Logó

Tarka virágok

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Boszi
Tarka virágok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1091 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5457 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 406 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1091 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    258.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2475.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710.3 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 5457 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 406 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összegyúrjuk a lisztet, cukrot, zsírt, tojásokat, sót és a szódabikabónát. (Én robotgéppel gyúrtam össze.)
  2. A meggyúrt tésztát kettő részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a citromhéjat, a másikba a kakaót. Kb. fél órára érdemes fóliába csomagolva hűtőbe tenni.
  3. Kibélelünk 2-3 tepsit sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük.
  4. Enyhén lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk a tésztákat vékonyra, de ne túlságosan.
  5. Tetszőleges formával kiszaggatjuk a tésztát, és betesszük a tepsibe. Kb. egyenlő mennyiségű fehér és barna tésztánk legyen.
  6. Betesszük a tepsit a sütőbe, és megsütjük. Akkor jó, ha az alja enyhén barna.
  7. Kihűlés után lekvárral összeragasztani egy fehér és egy barna formát. (Én vegyesen használtam a lekvárokat: narancs, feketeribizli és sárgabarack.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5385
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Ajánló

Bármikor, de mivel mutatós sütemény alkalomra is jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy régi szakácskönyvben találtam, az "Eredeti Kunsági Szakácskönyv"-ben. Ott Tarkasütemény néven szerepel (tudom, hogy nem helyes a helyesírás, de ott így volt írva). Egy kicsit átdolgoztam, de a lényegen nem változtattam. A leírásban szerepel, hogy úgy is elkészíthető, hogy még nyersen tojással megkenni, és cukorgrízbe mártani, és úgy megsütni. Hogy mi az a cukorgríz, fogalmam sincs. Elkészítés után még kicsit keményen roppanós, de remélem holnapra puhább lesz. Majd leírom ide a tapasztalatomat erről.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek