r
Nosalty Logó

Tarja ünneplősen

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
La fée de cuisine
Tarja ünneplősen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Fűszerezés

Hús

Mártás

Összesen 1135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Fűszerezés

Hús

Mártás

Összesen 6819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Fűszerezés

Hús

Mártás

Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8013.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    6368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1241 micro
  • β-karotin
    3031 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    551.6 g

Zsír

  • Összesen
    375.8 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48079 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    804 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    963 mg
  • Foszfor
    6798 mg
  • Nátrium
    38210 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    4169.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1935 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    900 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    140 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    2368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    7448 micro
  • β-karotin
    18184 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 6819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Fűszerezés

Hús

Mártás

Elkészítés

Fűszerezés

  1. A narancsnak és a citromnak levágom a héját, és a mozsárba teszem, ehhez adom hozzá a babérleveleket, a szegfűborsot, a köménymagot és a sót. Jól összetöröm, majd hozzáadom a fahéjrudat, a rozmaringot, a kakukkfüvet és teljesen összezúzom.

Hús

  1. A húst már előző nap kb. 2 cm távolságra egymástól bevagdossuk, és bekenjük a fűszerekkel, majd egy egész estén át így hagyjuk pihenni.
  2. Másnap a sütőt a legmagasabb hőfokon előmelegítjük. A húst felöntjük 5 dl csirke alaplével, és a 180 fokos sütőbe tesszük kb. 4 órára.
  3. A sütés vége előtt kb. 45 perccel a hús mellé pakoljuk a zöldségeket és a burgonyát. A narancsot felkarikázzuk, és azt is a húsra helyezzük, majd tovább hagyjuk sülni.
  4. Amikor a hús készen van, kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk. Majd alufóliával letakarjuk, amíg a mártást elkészítjük.
  5. A krumplit is külön tálba helyezzük, és letakarjuk alufóliával.

Mártás

  1. Amikor a hús készre sült, leszűrjük a levét, és egy külön lábasba tesszük a zöldségekkel együtt. Hozzáadjuk az 5 dl vizet, a lisztet és a 200 ml bort. Közepes lángon elkezdjük forralni, és jól összeturmixoljuk. Amennyiben még túl sűrű, adjunk hozzá vizet vagy csirke alaplevet.
  2. A tarja szeleteket krumplival és mártással kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13377
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 10.

Ajánló

Az ínyencebbek a húst megbolondíthatják még egy kis baracklekvárral is. Amikor a tarja már majdnem kész, kb. 10 perccel a vége előtt kell jól bekenni a lekvárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A pikáns fűszerkeveréket egy régi angol recept alapján készítettem el. Ez különleges ízt kölcsönöz a sült húsnak, és ezáltal emeli az ételünket ünnepi magaslatokra.

Hozzávalók

Fűszerezés

Hús

Mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek