r
Nosalty Logó

Tarhonyás lecsó

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lezsik
Tarhonyás lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1419 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    327 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    296 micro
  • β-karotin
    2022 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    22247 micro
  • Lut-zea
    1124 micro
Összesen 356 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2970 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    729 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1310 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    905 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1182 micro
  • β-karotin
    8089 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    88989 micro
  • Lut-zea
    4495 micro
Összesen 1419 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2505 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre fonnyasztjuk.
  2. A paprikát megmossuk, a hagymához hasonló méretűre vágjuk, majd a hagyma mellé tesszük, és szintén fonnyasztjuk.
  3. A paradicsomot is megmossuk, és nagyságtól függően 8-10-12 darabra vágjuk. Majd a paprikás hagymához adjuk.
  4. Pár perc után felöntjük a paradicsomlével, és a vízzel. Sózzuk és pici cukrot teszünk hozzá a paradicsomlé savanyúságának ellensúlyozására, és kb 15-20 percig lassan főzzük.
  5. A tarhonyát beleszórjuk, és folyamatos kevergetés mellett majdnem készre főzzük benne.
  6. Majd fedő alatt hagyjuk még kicsit pihenni. Ezalatt a tarhonya készre puhul, de nem fő szét.
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 99459
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokféle lecsót kóstoltam már, de nálam ez viszi a pálmát a paradicsomosságával, és a tarhonya adta tartalmasságával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek