r
Nosalty Logó

Tandoori csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
ze(n)derta
Tandoori csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1239 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 310 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 1239 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lebőrözött csirkecombokat kettévágjuk az izületnél és a csontokhoz viszonyítva haránt irányban egy-két helyen bevágjuk a húst, hogy jobban átjárja a pác.
  2. Rácsavarjuk a citromlevet és összeforgatjuk a húsokat.
  3. A joghurtot összekeverjük a tandoori krémmel és a garam masala-val.
  4. Egy üvegtál aljára kenünk egy kis pácot kanállal és egymás mellé teszünk egy réteg csirkecombot. Vastagon bekenjük a páccal, majd egy következő réteg húst teszünk bele és így ismételjük, amíg az összes hús belekerül a tálba. A tetejére pác kerüljön.
  5. Legalább 4-5 órára, de inkább egy estére a pácban hagyjuk a csirkecombokat!
  6. Grillen, vagy 200 fokosra előmelegített sütőben, alufóliával kibélelt tepsiben egymás mellé rakva szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 333
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 171255
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tandoori csirke
ze(n)derta 188 recept

A tandoor egy földbe süllyesztett, henger alakú kemence, melynek belső falát különleges agyaggal vonják be. Az afganisztáni, indiai és a pakisztán konyhában használják; de közép-ázsiai, közel-keleti és balkán recepteket is készítenek tandoorban. A fával vagy faszénnel felfűtött kemence hőmérséklete akár a 480 fokot is elérheti és a jó hőszigetelés miatt hosszan őrzi a meleget.   A legismertebb tandoorban készült ételek a tandoori csirke, csirke tikka és a különböző indiai kenyérvariációk (roti, naan).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!