r
Nosalty Logó

Szűzérmék laskagomba pörkölttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Szűzérmék laskagomba pörkölttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A burgonyaropogóshoz

Összesen 1359 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A burgonyaropogóshoz

Összesen 5432 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A burgonyaropogóshoz

Összesen 186 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 1359 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.2 g

Zsír

  • Összesen
    368.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5597.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    370 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    3327 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1732.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    1278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1806 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1726 micro
Összesen 5432 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A burgonyaropogóshoz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Ajánlatos 1 nappal előtte bepácolni a húst, sima borsos-olajos pácba, de nem muszáj.
  2. A szűzérmét lehártyázzuk, kb 2 centiméterenként felszeleteljük. Frissen őrölt borssal, sóval fűszerezzük. A laskagomba pörkölthöz megtisztítjuk a gombát. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, 1 ekzsíron megfonnyasztjuk, félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, paprikát, paradicsomot, zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt saját levében kb 30 perc alatt készre főzzük.
  3. Ezalatt elkészítjük a burgonyaropogóst: A kockára vágott, tisztított burgonyát sós vízben megfőzzük. Melegen áttörjük, hozzáadunk 1 ekzsírt, lisztet, egy tojást, sót és a tejfölt, tésztát gyúrunk belőle. Vizes kézzel ovális alakúra formázzuk, ha ragad, adjunk hozzá még lisztet.
  4. Felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, forró, bő olajban kisütjük.
  5. A szűzérméket 2 ek felforrósított olajon, erős tűzön 2 percig pirítjuk mindkét oldalát, majd mérsékeljük a tüzet, és további 5-5 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8434
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűzérmék laskagomba pörkölttel
Mercedes 302 recept

Nemhiába hívják a szüzet a sertés bélszínjének. A legeslegfinomabb része. Ez a recept csak úgy kipattant a fejemből, valami magyarosat szerettem volna enni. Gyönyörűszép laskagomba volt a zöldségesnél, meg kellett vennem. A szűz már pácban volt a hűtőben. Már csak a köretet kellett kitalálni. Nem szerettem volna a hagyományos krumpli, rizs, galuskát, ezért készítettem hozzá ezt a nagyon finom burgonyaropogóst.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A burgonyaropogóshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek