r
Nosalty Logó

Szürkeharcsa fish and chips uborkás remouladdal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vénusz
Szürkeharcsa fish and chips uborkás remouladdal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A halhoz

A krumplihoz

A remouládhoz

Összesen 1563 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A halhoz

A krumplihoz

A remouládhoz

Összesen 4692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A halhoz

A krumplihoz

A remouládhoz

Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1563 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    364.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4721.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2187 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1242.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    127 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 4692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 138 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A halhoz

A krumplihoz

A remouládhoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A halat falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáöntjük a sört, és palacsintatészta sűrűségű masszát keverünk belőle.
  3. Belemártjuk a halfalatokat, és forró olajban oldalanként 3-3 perc alatt készre sütjük.
  4. Papírtörlőre szedjük.

A krumplihoz

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, és tetszőleges vastagságú hasábokra vágjuk.
  2. Az olajat egy nagyobb serpenyőbe öntjük, beletesszük a krumplit, és azzal együtt melegítjük fel. Ha már gyöngyözik, szűrőlapáttal meg lehet kicsit mozgatni.
  3. Ha aranybarna és roppanós, akkor szedjük szűrőpapírra.

A remouládhoz

  1. Az uborkát és a kapribogyót vágjuk nagyon finomra.
  2. A joghurtot keverjük ki a majonézzel, adjuk hozzá a sót, a borsot és a felaprított zöldségeket. Keverjük ki, és kínáljuk a hal mellé.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4953
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 07.

Ajánló

A remouladot még pikánsabbá tehetjük egy kis citrommal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szürkeharcsa fish and chips uborkás remouladdal
Vénusz 71 recept

Az angol konyha egyik legnépszerűbb fogása - ezúttal szürkeharcsából!

Hozzávalók

A halhoz

A krumplihoz

A remouládhoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?