r
Nosalty Logó

Szüreti szarvaspörkölt szőlővel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Szüreti szarvaspörkölt szőlővel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 494 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3955.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2598 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1836.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    2174 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1684 micro
Összesen 1976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk, a vöröshagymát nagyon finomra aprítjuk.
  2. A hagymát üvegesre pirítjuk a zsíron, beledobjuk a kakukkfüvet és keverjük egy percig.
  3. Rádobjuk a húst, a babérlevelet, a borókabogyót, a paprikát, és keverjük egy kicsit, míg a hús picit odaragad.
  4. Felöntjük vízzel egy kevés vízzel, hagyjuk, hogy rotyogjon magában.
  5. Addig megpucoljuk és vékonyra vágjuk a gombát.
  6. Ha a húsnak már csak kb. 20 perc kell, hozzáadjuk a gombát is, akkor sózzuk, borsozzuk.
  7. Megvárjuk, míg a gomba is elfővi a levét, és a hús is teljesen megpuhult, ekkor hozzáöntjük a bort, és elfőzzük az alkoholtartalmát (csak az íze maradjon!)
  8. Lezárás előtt két perccel beleszórjuk a szőlőszemeket, és átforgatjuk az egészet.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 59415
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 05.

Ajánló

Rusztikus kenyér, és száraz vörösbor. Na meg, természetesen szőlő!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden évben testületileg levonulunk szüretelni a rokonokhoz, általában több fordulóban. Nagyon szeretek odajárni. Jó, ha  őszinte akarok lenni, akkor nem a hajnali kelés, a hajlongás és a puttonyos utáni kurjászás vonz a legjobban, hanem az a jóféle, amivel meg szoktak mindket vendégelni. A rokon bácsi ugyanis nem elég, hogy szőlősgazda, de még vadász is. Hajnalban, az érkezéskor, reggeli gyanánt házi pálinka, friss kenyér és házi szalámi, szalonna, könnyfacsaróan csípős paprika. Csak azért nem szoktam pukkadásig enni magam, mert tudom, hogy mi vár ebédre: a pörköltek fejedelme, az űberelhetetlen, a legyőzhetetlen vörösboros szarvaspörkölt. Utána selymes és pihe-puha lekváros buktával, amit a gazdasszony addig süt ki, amíg mi málenkij roboton szedjük a szőlőt, szomjoltának pedig harmatfriss must van. A rokon bácsinak megvannak az elvei, a szarvaspörköltbe nincs beleszólás, 20 éve ugyanolyan - és felséges. Én azonban minden alkalommal csempészek magammal sunyiban egy othellót, és csendben hozzáeszegetem a pörköltemhez, mert úgy kiemelik egymás ízét, hogy az csuda! Idén sajnos, hála a szőlőnek kedvező nyárnak, csak egy szüret volt - és én nem tudtam ott lenni. Fájt, fájt, de mikor apuék hazaállítottak egy kis házi szalámival, meg a szarvascombbal, azért valahogy megvigasztalódtam. :) És először az életben nem kellett rejtegetnem a szőlőszemeket :) A gomba, mint az ősz másik nagy kincse, nekem belekívánkozott. Köretnek nem szoktunk mást enni hozzá, mint friss, ropogós héjú fehér kenyeret. Azzal jól ki lehet itatni a szaftot a végén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?