r
Nosalty Logó

Szülinapi vártorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szülinapi vártorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához (1 laphoz)

A fondanthoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 988 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához (1 laphoz)

A fondanthoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 11861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához (1 laphoz)

A fondanthoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 339 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 988 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    458.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    1297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3571.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1887.9 g
  • Cukor
    1512 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    471 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    1102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4417 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    3098 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 11861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A piskótához (1 laphoz)

A fondanthoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához (1 laphoz)

  1. Fondant készítése:
  2. Hőálló tálat vastagon kikenünk margarinnal, beletesszük a pillecukrot, és 3x1 percre betesszük a mikróba, margarinos fakanállal megkavarjuk.
  3. Ha megolvadt, beletesszük az átszitált porcukor felét, és összekavarjuk, ha már nehéz kavarni, porcukros felületre öntjük, és kézzel átgyúrjuk a többi porcukorral.
  4. Színezhetjük kakaóporral vagy ételfestékkel.
  5. Piskóta készítése:
  6. A piskótához a tojás sárgáját habosra keverjük a porcukorral, beletesszük a lisztet, majd a tojás felvert habját beleforgatjuk a masszába.
  7. Ebből az adagból 1 vékony lap lesz. Én 4 lapot sütöttem a tortához. Nekem nincs kerek formám, így én egy nagyobb méretű fedőt szoktam használni a kerek forma kialakításához.
  8. Krém készítése:
  9. A krémhez a tejet, lisztet, 1 evőkanál cukrot,1 tojás sárgáját összefőzzük.
  10. Ha kész, n éha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be
  11. A margarint a porcukrral habosra kavarjuk, beletesszük a kakaóport, egy pici rumaromát, majd ha kihűlt a krém, összekeverjük a vajkrémmel.
  12. Összeállítás:
  13. A tornyok mérete attól függ,hogy milyen méretű a tölcsérünk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a korongokat, megtöltjük krémmel, hurkapálcával rögzítjük a közepén.
  14. A tortát és a tornyokat kívül is bekenjük krémmel, hogy ragadjon rá a fondant.
  15. Porcukros felületen 2-3 mm vastagra kinyújtjuk a masszát, majd beborítjuk a formánkat. Ha kemény a fondant kicsit, betesszük a mikróba.
  16. Összeállítjuk a végleges tortaformánkat, a tornyokat srégan megszúrva hurkapálcával rögzítjük a kerek tortához. A tölcséreket a toronyhoz illesztjük. Fondanttal igazíthatunk a ferdeségükön.
  17. Majd ízlés szerint díszítjük. A zselécukrokat darabolt hurkapálcával rögzítjük a tortához.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10273
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kislányomnak készült a 8. szülinapjára. Hatalmas sikert aratott. Ez volt az első alkalom, hogy kipróbáltam a fondantot, és nagyon tetszett a könnyű kezelhetősége. Az más kérdés, hogy nem igazán szeretjük, mert nekünk nagyon tömény, de az ötletek így végtelenek lettek.

Hozzávalók

A piskótához (1 laphoz)

A fondanthoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek