r
Nosalty Logó

Szülinapi hústorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szülinapi hústorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A húshoz

Besamell mártáshoz

Összesen 1877 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A húshoz

Besamell mártáshoz

Összesen 15010 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A húshoz

Besamell mártáshoz

Összesen 134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5106.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    2760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1708 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3677 micro
Összesen 1877 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    827.7 g

Zsír

  • Összesen
    703.1 g
  • Telített zsírsav
    309 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    237 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    5035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40848.8 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    1194 mg
  • Kálcium
    7089 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    1313 mg
  • Foszfor
    8992 mg
  • Nátrium
    22081 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1252.9 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    3629.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5357 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    697 micro
  • K vitamin:
    682 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    144 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1629 micro
  • Kolin:
    3405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13661 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29415 micro
Összesen 15010 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A húshoz

Besamell mártáshoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. 1,2 kg lisztből és a hozzávaló mennyiségű tejből, 2 tojásból készítünk egy nagy adag palacsintát, lehetőleg picit vastagabbat az átlagosnál. Egy csipet sót adunk hozzá, és szódával hígítjuk. (Én személy szerint addig szoktam hígítani, amíg a villán úgy áll meg, hogy a villa közén átfolyik, de a tetején rajtamarad.) Körülbelül 3/4 átlagos merőkanál tésztából csinálunk egy palacsintát.
  2. A csirkecombokat befűszerezzük, és beküldjük a sütőbe megsülni szép pirosra.
  3. A darált húst egy edényben megfőzzük ízlés szerinti fűszerrel.
  4. A tojásokból 10-et megfőzünk.
  5. A póréhagymát felkarikázzuk kb. 1 cm hosszú darabokra.
  6. A trappista sajtot lereszeljük.
  7. A maradék tejből lisztből és a vajból készítünk egy nagy adag besamel mártást.
  8. Amikor minden külön-külön elkészült, elkezdjük rétegezni. Először palacsintát teszünk a könnyebb kiszedés érdekében, majd a darált húst, melyet nyakon öntünk besamellel, majd újra palacsintát, majd tojást és a póréhagymát, majd újra darált hús sajttal és besamellel. Végül a csirkecombokat, és betesszük a sütőbe összesülni. A maradék reszelt sajtot akkor tesszük rá, amikor késznek látjuk, és szépen rá fog olvadni. A sajtból körülbelül 1/3-ot hagyunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2599
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 23.

Ajánló

Azoknak, akik imádják a tesójukat, akik imádják a horror adag kaját.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Öcsivel évek óta hagyomány egymás születésnapjára minél durvább húsbombát csinálni. Hát ez a legutolsó. :-D

Hozzávalók

A palacsintához

A húshoz

Besamell mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?