r
Nosalty Logó

Sztrapacska Ryn konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ryn
Sztrapacska Ryn konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1024 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4095 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.8 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1024 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.5 g

Zsír

  • Összesen
    288.2 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4787.3 g
  • Cink
    1046 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    809 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1677 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    102 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 4095 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Odateszünk egy nagy lábasban vizet forralni, nem sajnálom a sót belőle. A szalonnát apróra vágjuk, és serpenyőben alaposan lepirítjuk, majd félretesszük.
  2. A krumplit meghámozzuk, majd lereszeljük egy nagyobb tálba. Gazdagon meghintjük sóval, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. A leve általában elég szokott lenni, de van amikor egy nagyon kevés vizet lehet adni a tésztájához. Alaposan, szinte habosra kikeverjük.
  3. Ha felforrt a víz, nokedliszaggatóval kiszaggatjuk. Elsőnek egy próbát szoktam végezni: egy kis adagot kiszaggatok, és ha nem esik szét a forró vízben, akkor folytatom tovább. Ha szétesik, akkor adok még egy kis lisztet a krumplihoz. Amikor az egész adagot szépen kiszaggattuk (ez is akkor jó, amikor feljön a víz tetejére), kicsit felmelegítjük a szalonnát, és zsírjával együtt hozzáöntjük a tésztához. Ezután jöhet bele a villával széttört túróadag. Az egészet összekeverjük, majd tejföllel leöntve tálaljuk.
  4. Családi szokás szerint én a tejföl kivételével mindennel összekeverem, de máshol láttam már úgy tálalva, hogy külön volt a tésztától a szalonna és a túró is, csak rá kellett szórni. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 57 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1570
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Konkrétan nincs olyan családtagom, aki ne szeretné ezt a tradícionális szlovák nemzeti ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek