r
Nosalty Logó

Sztrapacska Lizinkától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Sztrapacska Lizinkától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 575 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2299 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 146 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 575 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1726.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 2299 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat mosás és hámozás után krumplireszelőn lereszeljük. Beletesszük a lisztet és a sót. Jól összekeverjük. Amíg összeérik, elkészítjük a pirított hagymát.
  2. A hagymát félbe vágjuk és vékonyan felszeleteljük. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat és aranybarnára pirítjuk benne a hagymát.
  3. Egy nagy méretű fazékban vizet forralunk. Amikor gyöngyözve forr, beleszaggatjuk a masszát. (Én evőkanalat használok erre a célra.)
  4. Amikor a kis galuskák feljöttek a víz felszínére, szűrővel kiszedjük és hideg vízzel alaposan leöblítjük. Beletesszük a hagymás zsiradékba és jól összepirítjuk.
  5. Frissen, melegen tányérokra szedjük és a tejfölt külön kínáljuk mellé.
  • Elkészítettem: 99 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2698
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sztrapacska Lizinkától
Lizinka_ 588 recept

Nagyon, de nagyon szeretjük a sztrapacskát. Sose tudok annyit főzni, hogy maradjon a lábasban. Nem tervezem előre a készítését, juhtúró pedig csak akkor van a hűtőben, ha célirányosan azt akarunk vásárolni. Ezért készítem ilyen egyszerűen! Ezek a hozzávalók mindig kéznél vannak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek