r
Nosalty Logó

Sztrapacska Kornél konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Sztrapacska Kornél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    226.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    629.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 4109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A reszelt burgonyát keverjük össze a felütött tojással, liszttel, sóval és dolgozzukki galuskasűrűségű tésztává.Galuskaszaggató vagy kés segítségéveladagoljuk forrásban lévő, sós vízbe. Végezzünk próbafőzést. Ha esetleg a kifőtt tészta túl lágy lenne, adjunk hozzá még egy kevés lisztet. Főzzük ki a tésztákat, és tegyük egy tálba őket.
  2. A mangalica szalonnát vágjuk apró kockákra, tegyükegy üres serpenyőbe. Olvasszuk ki a zsírját, majdszűrőkanál segítségével szedjük ki a tepertő pörcöket egy tányérra.
  3. A visszamaradt zsírba tegyük bele a juhtúrót, majdkis lángon állandó keverés mellett melegítsük, amíg felforr. Ekkor adjuk hozzá a tejfölt, és ugyanúgy melegítsük keverés mellett forrásig, majd adjuk hozzá a kifőtt tésztát.
  4. Ha a tészta kellőképpen átforrósodott vegyük le a tűzhelyről az edényt.
  5. Szórjuk meg a sztrapacskát a szalonna pörccel, és tálaljuk azonnal.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8439
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Ajánló

A készítés során a juhtúró és a tejföl is tökéletesen elkeveredik a zsírban a hő hatására, így krémes bevonatot tudunk képezni a galuskatésztákon. Ételünk ezáltal ízletesebbé, élvezhetőbbé válik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sztrapacska Kornél konyhájából
Kornél 167 recept

Gyerekkoromban találkoztam először sztrapacskával, nagyanyám konyhájából. Amióta már magam is főzök, rendszeresen szerepel a terítéken ez a felvidéki étel. Elkészítése nagyon egyszerű, ugyanakkor az étel elég nehéz, ezért inkább ebéd, mint vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek