r
Nosalty Logó

Sztrapacska Aranylekvar konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aranylekvar
Sztrapacska Aranylekvar konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1197 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1383.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1197 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148 g

Zsír

  • Összesen
    253 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5534.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    3370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 4786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk főni egy lábos vizet. A szalonnákat felkockázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk, majd a lesült zsírt egy akkora serpenyőbe öntjük át, amibe a kifőtt nokedli bele fog férni.
  2. A burgonyát megpucoljuk és lereszeljük (kis lyukú reszelőn) egy nagyobb tálba, majd hozzáütjük a tojásokat és sózzuk. Keverés közben annyi lisztet teszünk hozzá, hogy nokedli sűrűségű legyen.
  3. Amikor forr a víz, a burgonyás nokedlit kiszaggatjuk nokedliszaggatóval, ha a víz felszínére emelkedett a tészta, akkor beleszedjük a szalonnazsíros serpenyőbe.
  4. Végül a juhtúrót rátesszük a nokedlire, és átsütöm az egészet, addig, amíg a túró rá nem olvad a tésztára. Tányérra szedjük, és megszórjuk a pirított szalonnával.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6450
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 12.

Ajánló

Száraz, üde asztali fehér vagy sillerbort ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sztrapacska Aranylekvar konyhájából
Aranylekvar 5 recept

Anyukámtól tanultam meg, és azt szeretem ebben a receptben, hogy a burgonya nem barnul be, gyors és laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek