r
Nosalty Logó

Szójával töltött cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
szmarti
Szójával töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 338 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1353 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 131 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 338 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2909.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8083 micro
Összesen 1353 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    778 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szójagranulátumot langyos vízbe áztatjuk.
  2. A cukkiniket megmossuk, hosszában héjastul kettévágjuk, végükről a szárrészt levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A kikapart darabkákat kicsit még apróbbra vagdossuk, és félretesszük.
  3. A vöröshagymát kockákra vágjuk, egy lábosban vagy közepes serpenyőben, olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a cukkinik kikapart darabkáit. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt vagy összenyomott fokhagymagerezdet, a kaprot.
  4. Ezután a beáztatott szójáról leöntjük a vizet, kinyomkodjuk, és a zöldségpüréhez adjuk a megmosott rizzsel és 2 dl tiszta vízzel együtt.
  5. Fedő alatt puhára főzzük, közben előmelegítjük a sütőt.
  6. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, beletesszük a 4 fél zöldséget, és megtöltjük őket a rizses-szójás töltelékkel. Másfél dl vizet öntök a tepsibe, és alufóliával lezárjuk. Kb. negyedóráig - 20 percig sütjük így, amíg a zöldség annyira megpuhul, hogy bele tudunk szúrni egy villát. Nem kell teljesen puhának lennie.
  7. Az alufóliát eltávolítjuk. A töltelék tetején eloszlatjuk a tejfölt, és megszórjuk sajttal. Addig sütjük tovább fedetlenül, amíg a sajt megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1495
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szójával töltött cukkini
szmarti 6 recept

Nagyon könnyű étel. Ha második fogásnak szánom, előtte kiadósabb levest adok. Egyébként előételnek is alkalmas.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek