r
Nosalty Logó

Szójás sült csirke salátával és burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Varga-Karsai Zsuzsa
Szójás sült csirke salátával és burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2595 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 135 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1339 micro
  • β-karotin
    5827 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1728 micro
Összesen 1297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    214.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2312 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1114 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2678 micro
  • β-karotin
    11654 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    3456 micro
Összesen 2595 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    267 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. Megtisztítjuk, és 3 részre vágjuk a csirkeszárnyakat, majd befűszerezzük, és puhára sütjük olajban, időnként szójaszósszal locsoljuk meg, hogy szép barnás színe legyen.
  2. Összeállítjuk a salátát: megmossuk, és felszeleteljük a hozzávalókat, majd szójaszósszal meglocsolva összekeverjük, kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
  3. A krumplit megpucoljuk, négyfelé vágjuk, majd a megpucolt fokhagymával feltesszük főni, amíg meg nem puhul.
  4. Már csak a tálalás van hátra: rakunk a tányérra a krumpliból, a salátából és a csirkehusiból is. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1815
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szójás sült csirke salátával és burgonyával
Varga-Karsai Zsuzsa 7 recept

Egy receptkönyvben olvastam, kicsit átalakítottam az otthoni hozzávalók tükrében. Az eredeti receptben nem volt hozzá köret, és a salátában is volt még néhány hozzávaló, de nem éreztem, hogy hiányozna valami is, nagyon finom lett!

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek