r
Nosalty Logó

Szivárványos csokoládé torta -Csokitorta 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz Éva
Szivárványos csokoládé torta -Csokitorta 6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 517 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 6178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 517 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    326.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    2529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8711.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    2132 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    3368 mg
  • Nátrium
    2331 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    2058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3004 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3509 micro
Összesen 6178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. A piskótából a szokásos módon 5 lapot készítünk.
  3. Mindegyik lapot más színnel színezzük (ételfestéket használtam, de bármilyen természetes színezék is jó).
  4. Az alsó lap marad piskótaszínű, a második bordó, a harmadik narancsos, a negyedik zöld, az ötödik rózsaszín.
  5. A krém készítése:
  6. A 4 tojást 6 ek cukorral habosra keverjük.
  7. Hozzáadjuk a 6 dl tejet.
  8. Egy kisebb tálban a 10 ek lisztet a 4 ek kakaóval elkeverjük, majd beleszitáljuk az előbbiekhez.
  9. Kézi habverővel simára keverjük.
  10. Lassú hőfokon, állandó keverés mellett besűrítjük.
  11. A krémet lehűtjük, közben néhányszor átkeverjük.
  12. A margarint 10 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet, és tovább keverjük.
  13. A mázhoz 1 tábla étcsokoládét, az olajat, a tejszínt vagy tejet és a rumot egy tálba öntjük, majd gőz fölött megolvasztjuk.
  14. Összeállítás:
  15. A kihűlt piskótákat megkenjük a krémmel, a tetejére ráöntjük a csokimázt. A torta oldalát is bevonjuk a csokikrémmel, és ezzel a hibákat szépen elfedjük:)
  16. A tetejére rárakjuk a rózsákat. Hűtőbe tesszük, majd átadjuk az ünnepeltnek. Ott maradunk, hátha megkínál bennünket a művünkből:D
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13360
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 22.

Ajánló

Aki nem ismeri ezt a csokoládékrémet, ajánlom neki, hogy próbálja ki. Én már sokfélét csináltam, de ez mindegyiket "veri". Nagyon finom. Ha csak 3 lapból készítitek a tortát, akkor elég a fele mennyiséget elkészíteni a krémből. Mondjuk nálunk nem vész kárba a felesleg, mert elfogy csak úgy magában is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szivárványos csokoládé torta -Csokitorta 6.
Sz Éva 19 recept

Nagyon szeretek sütni, de igazán otthonra csak úgy nem pepecsel az ember ennyit. Ahhoz, hogy tortát készítsek, alkalom kell. Az anyósomnak készítettem a születésnapjára a tortát. Azt hiszem, semmi újdonság nincs benne, csak nagy sikert arattam vele, azért teszem ide a receptek közé. Én is szeretem nézegetni a tortákat, mert ötleteket tudok meríteni belőle. A színes lapok ötletét innen vettem, a krémet innen tanultam. A fondant készítését megtanulhatod innen. Két képet készítettem. Az egyiket még egészben, a másikat, amikor már szeltünk belőle, hogy látszódjanak a színek. A papír kicsit megviselt lett alatta:( Felszelve megnézhetitek itt.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek