r
Nosalty Logó

Szilvás-mákos tekercs Lakatos Márktól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás-mákos tekercs Lakatos Márktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Sodó

Összesen 1297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Sodó

Összesen 7761 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Sodó

Összesen 327 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 1297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.8 g

Zsír

  • Összesen
    381.6 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    2576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9241 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    3865 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    892 mg
  • Foszfor
    3381 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    904.8 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    455 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    1694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2374 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    874 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2525 micro
Összesen 7761 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Sodó

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy keverőtálba tesszük a sóval és összekeverjük. A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a cukrot és az élesztőt, egy picit hagyjuk állni, és hozzákeverjük a tojást is.
  2. A robotgépben elkezdjük összedolgozni a tésztát a dagasztófej segítségével. Amikor a tejes keverékkel kezd összeállni a tészta, kockánként hozzáadagoljuk a vajat és egy pici löttyintés Unicum Szilvát. Hagyjuk, hogy a gép dolgozzon 6-7 percig. Kivesszük a tésztát, és egy kelesztőtálban hagyjuk, hogy duplájára dagadjon.
  3. Közben elkészítjük a mákos tölteléket. Az aszalt szilvákat kicsi darabokra vágjuk. A mákot egyszerűen összekeverjük az olvasztott vajjal, cukorral, Unicum Szilvával és az aszaltszilva-darabokkal. A marcipánt a tojásokkal dolgozzuk össze, majd összeforgatjuk a mákos keverékkel. Ha van valamilyen savanykás lekvár, akár a kedvencünk, abból is tehetünk hozzá.
  4. Amikor a tésztánk megkelt, kettészedjük és kinyújtjuk 3-4 mm vastagságra egy kilisztezett felületen. A fele töltelékkel megkenjük a tésztát, és szorosan feltekerjük. Ezt a műveletet megismételjük a másik darab tésztánkkal is.
  5. Egy magasabb falú sütőformát kivajazunk. A tekercseket elkezdjük felvágni 3 cm darabokra, és a kivajazott formába, viszonylag szorosan egymás mellé rakjuk.
  6. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tekercseket hagyjuk meleg helyen kelni még egy 15-20 percig majd a sütőben kb. 40 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük.
  7. A sodóhoz a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat 40 g cukorral kikeverjük egy keverőtálban. A tejet és a tejszínt egy csipet sóval, 40 g cukorral és a vanília kikapart magjaival feltesszük egy lábasban és felforraljuk. Folyamatos kevergetés mellett a forró tejet hozzáöntjük a tojásokhoz. Visszaöntjük a lábasba, és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3427
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendhagyó mákos csiga Lakatos Márk tolmácsolásában.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Sodó

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek