Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás lepény Sylvia konyhájából recept

hozzászólások (12)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Kálium

TOP Vitaminok

A Folát C K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
10.2 g

zsír

Összesen:
22.7 g
Telített zsírsav:
10 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
127 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.1 g
Kalcium:
183 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
29 mg
Foszfor:
282 mg
Kálium:
363 mg
Nátrium:
231 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
23 µg

szénhidrát

Összesen:
61.6 g
Összes cukor:
24 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
174 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
38 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
157 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
9 µg
C vitamin:
12 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
61.2 g

zsír

Összesen:
136.4 g
Telített zsírsav:
64 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
47 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
14 g
Koleszterin:
760 mg

ásványi anyagok

Összesen:
6.5 g
Kalcium:
1088 mg
Vas:
10 mg
Magnézium:
173 mg
Foszfor:
1698 mg
Kálium:
2172 mg
Nátrium:
1389 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
145 µg

szénhidrát

Összesen:
369.3 g
Összes cukor:
150 g
Élelmi rost :
18 g

víz

Összesen:
1043.7 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
9 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
225 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
941 µg
E vitamin:
5 mg
D vitamin:
5 µg
K vitamin:
57 µg
C vitamin:
74 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.5 g

zsír

Összesen:
7.9 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
44 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
62 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
98 mg
Kálium:
125 mg
Nátrium:
79 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
21.3 g
Összes cukor:
8 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
60.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
13 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
53 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
3 µg
C vitamin:
4 mg

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csillamponiszemu
Csillamponiszemu Wed, 2015-08-26 02:13

Ez volt az első sütemény, amit életemben készítettem és szerencsére meghozta a kedvet a sütéshez. :) Mindenkinek nagyon ízlett, már el is fogyott. Köszönöm!

macska11
Sylvia / macska11 Wed, 2015-08-26 12:28

Nagyon megtisztelő, h az én receptemmel estél át a tűzkeresztségen - és örülök, h rögtön sikered is volt !! :) Csak igy tovább, meglátod, ha egyszer valami beindul, nem lehet abbahagyni - egyre újabb finomságokat fogsz sütni :) Sok sikert a továbbiakhoz !
Ja, és nagyon köszönöm, h megirtad !!!

sibikmoni
sibikmoni Thu, 2015-03-05 12:36

én gyúrtam a tésztát,most fogom másodszorra elkészíteni,nagyon fincsa süti :)

macska11
Sylvia / macska11 Thu, 2015-03-05 13:58

Ha gyúrod, akkor biztosan még finomabb :) Nagyon örülök, hogy ízlett ! (milyen jó, hogy eszembe juttattad - még pont van a mélyhűtőben egy adag szilvám :D )

heva2121
saláta / heva2121 Fri, 2013-12-13 09:57

szia macska11
Úgy van,ahogy írtad,1 teljesen új sütit csináltam,mert nem fél dl tejet,hanem fél l-t tettem bele,ezért lett a híg massza,de ez nem újdonság,mert sok-sok ilyesmi süti van
egyébként is variálni szoktam
a lényeg,h jól sikerült,tehát semmi gond

heva2121
saláta / heva2121 Sat, 2013-12-07 06:06

sikere lett,de sztem nem,hogy hosszasan nem kellett gyúrni a tésztát,hanem egy teljesen híg massza lett,ezáltal nem kellett belenyomkodnom a tésztát sem a tepsibe,hanem beleöntöttem
jó sűrű,házi szilvalekvárral készítettem,amit a híg massza miatt kanalanként tettem rá/mint a málénál/a többit ugyanúgy csináltam

macska11
Sylvia / macska11 Sat, 2013-12-07 17:27

Örülök, hogy sikere lett, de úgy látszik, Te egy új sütit sütöttél :-) Nem tudom, hogy miért lett híg a massza (nekem inkább kicsit ragacsos, mint folyékony szokott lenni - lehet, hogy kicsit több tejet tettél bele ?) Így viszont pont jó, hogy lekvárt használtál és nem gyümölcsöt !

heva2121
saláta / heva2121 Sat, 2013-11-30 02:54

hát én ennek,most nekilátnék,de nincs szilvám csak jó sűrű szilvalekvárom
sztem azzal is sikerül
hasonló a tarpai porlóshoz,ott is zsírral csinálom

macska11
Sylvia / macska11 Sat, 2013-11-30 19:15

Hú a szilvalekvár nagyon finom, én is imádom - igaz ezt a sütit lekvárral még nem próbáltam, de biztos finom. Almával, sárgabarackkal is nagyon jó - én pont most sütöttem egy picit variálva túróval.
Remélem, hogy Nálatok is nagy sikere lesz !

487
tojás 1 db
mangalica zsír 5 dkg
cukor 6 ek
1 csipet
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tej 0.5 dl
zsemlemorzsa 3 ek
szilva 80 dkg
fahéj 1 teáskanál
tejföl 330 g
finomliszt 3 evőkanál
tojás 2 db