r
Nosalty Logó

Szilvás lepény 4. - túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás lepény 4. - túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A meglocsoláshoz

Összesen 302 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A meglocsoláshoz

Összesen 3613 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A meglocsoláshoz

Összesen 153 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 302 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8775.8 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1555 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    3054 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1471 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2034 micro
  • β-crypt
    373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2193 micro
Összesen 3613 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

A meglocsoláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A szilvákat kimagozzuk, negyedekbe vágjuk (ha apró szemű a szilvánk, mint amilyen az enyém volt, csak félbe vágjuk.)
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukorral habosra keverjük, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgás cukorhoz hozzáadjuk a többi hozzávalót, vagyis a túrót, lisztet, búzadarát, sütőport, citromhéjat, és kézi mixerrel jól eldolgozzuk. A végén lazán belekeverjük a fehérjehabot is.
  4. Egyközepes méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk. A vajat kis edényben megolvasztjuk. A 2 ek kristálycukrot elkeverjük a fahéjjal.
  5. A tészta felét a tepsibe kanalazzuk, szépen elrendezzük rajta a szilvák felét, majd meglocsoljuk a 10 dkg olvasztott vaj felével és megszórjuk a fahéjas kristálycukorral. Erre rákanalazzuk a maradék tésztát, elrendezzük rajta a szilvák másik felét és egyenletesen meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal.
  6. Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, a hőfokot 160 fokra mérsékeljük, ésmegsütjük a lepényt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 543
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 52744
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 19.

Ajánló

Szezonon kívül fagyasztott szilvával is elkészíthető, de előtte ki kell engedni és lecsöpögtetni. Figyelem! Ehhez a süteményhez kifejezetten a nagyszemű, zacskós túró szükséges.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám legjobb barátnője készítette ezt a szilvás lepényt még évekkel ezelőtt. Persze a receptet rögtön elkértük. :)  Könnyed, nem émelyítő édesség, színültig szilvával... Anyukámék elutaztak egy hétre üdülni, a marhahúsleves mellé, amivel hazavárom őket, ezt gondoltam második fogásnak ebben a nagy melegben, főleg, hogy tegnap kaptam egy tál szilvát. Így utólag elég nagy hiba volt bekapcsolni a sütőt, mert mindjárt elájulok, olyan meleg van a konyhában, de a végeredmény megérte.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

A meglocsoláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek