r
Nosalty Logó

Szilvás kelt rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Szilvás kelt rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 1097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    160.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3444.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.7 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    706 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1354 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1974 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1696 micro
Összesen 4387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejbe 1 tk cukrot teszünk, és az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba rakjuk egy csipet sóval. Beleöntjük a felfutatott élesztőt. A tojássárgáját felverjük, beleöntjük a lisztbe. A megmaradt tejet hozzáöntjük, és ezt jól kidagasztjuk.
  3. Közben a margarint felolvasztjuk. A tésztához öntjük, és még 15 percig dagasztjuk. Mikor elválik a tál aljától, kiborítjuk a lisztezett deszkára. 2 cipót formázunk belőle. Langyos helyen jól megkelesztjük.
  4. Asztalon kiterített ruhán rétesformára kinyújtjuk. Tejföllel meghintjük, és töltelékkel megszórjuk. Két oldalát feltekerjük.
  5. Tepsibe tesszük. Mikor teljesen megkelt a tepsiben, a tetejét tojással megkenjük, és közepes lángon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6857
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás kelt rétes
Salamon Csilla 1202 recept

Édesanyám sütötte ezt a finomságot. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek