r
Nosalty Logó

Szilvás-fahéjas morzsasütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Szilvás-fahéjas morzsasütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4593 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 576 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    194.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1804.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.6 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    952.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2142 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 4593 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A szilvát megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, kimagozzuk. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenünk.
  2. Egy edényben elkeverjük a lisztet a cukorral, vaníliacukorral, sóval, fahájjal és a sütőporral. Hozzáadjuk a vajat és a tojást, először a kézi mixer dagasztóvillájával eldolgozzuk, majd kézzel morzsásra dolgozzuk.
  3. A morzsa 2/3-át az előkészített forma aljára osztjuk, kézzel lenyomjuk. A szilvát sűrűn a tésztára osztjuk, és a maradék morzsával megszórjuk.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és a legalsó sínen kb. 50-60 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és a formába hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 15531
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjjal ízesített vajas tészta és az enyhén savanykás szilva, egy költemény a nagymama konyhájából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek