r
Nosalty Logó

Szilvalekváros-tepertős kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Szilvalekváros-tepertős kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5862 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    333.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4692.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    2979 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 5862 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tepertőt ledaráljuk, hozzákeverjük a vajat is.
  2. Az 1 dl langyostejhez hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk rajta az élesztőt.
  3. A liszttel elmorzsoljuk a tepertős vajat, hozzáadjuk az élesztőt, tojások sárgáját, joghurtot, sót, borsot, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  4. A tészta tetejét megszórjuk kevés liszttel,kelesztőtálba tesszük, vagy egy tálba lefóliázva, és 3-4 órára legalább, de inkább egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
  5. Reggel elővesszük, és hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni, majd lisztezett deszkára borítjuk.
  6. 5 egyenlő részre vágjuk. Minden részt átgyúrunk néhány mozdulattal, cipót formálunk belőle, majd kerek formára kinyújtjuk, úgy 26-28 cm átmérőjű körré. Ezt a kört 6 cikkre vágjuk. Összesen 30 db lett belőle.
  7. A cikk alsó, széles részére teszünk eg ypúpozott teáskanálnyi szilvalekvárt, majd feltekerjük kifli formájúra.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a megmaradt tojásfehérjéve,l és előmelegített sütőben légkeverésen pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x32x2
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2476
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvalekváros-tepertős kiflik
Évi néni 1830 recept

Rendezgettük a lakást, és a férjem talált egy öreg szakácskönyvet, ami még a dédnagymamáé volt. Eredetileg 1891-ben adták ki először, ez a kiadás 1939-ben látott napvilágot. A könyv borítója nem volt meg, a címét sem tudom (a kiadását is onnan, hogy valamelyik lapon szerepelt), és ha jól vettem ki a dolgot, szakácstanulóknak készíthették, mert napi és heti menü feladatokat kaptak, illetve írtak le benne. Két napig ki sem bújtam a könyvből, csak olvastam és jegyzeteltem a nekem tetsző recepteket. Jó ideig nem lesz gondom arra, hogy a fejemet törjem, mit is főzzek. Ott találtam ezt a receptet, és azonnal tudtam, ezt készítem el először. A végzet úgy hozta, hogy pont előző nap hoztam a piacról friss kacsahájat, és sütöttem belőle tepertőt, valamint éppen bekukkantottam a polcaimra a lekvárok közé, és tapasztaltam, hogy több üveg szilvalekvár ül ott, várva, hogy elfogyasszák.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!