r
Nosalty Logó

Szilvalekváros bukta (Lekváros bukta 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvalekváros bukta (Lekváros bukta 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 804 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3219 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 252 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 804 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3219 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kb. 1 dl langyos tejjel, 1/2 dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. (egyszerűen kezünkkel szétmorzsoljuk benne a hozzávalókat, hogy sima állagú masszát kapjunk) 5-10 percet langyos helyen állni hagyjuk.
  2. A lisztbe belekeverjük a porcukrot, a maradék tejet (amiben a sót előzőleg feloldottuk), a tojássárgákat, hozzáöntjük a kovászt és az olvasztott margarint.
  3. Jól összedolgozzunk ( fakanállal vagy kézzel). Addig érdemes ezt csinálni, amíg a tészta hólyagos nem lesz.
  4. Langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  5. Lisztezett deszkára borítjuk és 1 cm vastagra kinyújtjuk.
  6. 8-10 cm-es négyszögeket vágunk belőle, közepébe lekvárt teszünk és felcsavarjuk. A végeit egy kicsit nyomkodjuk be, hogy nehogy kifolyjon a töltelék.
  7. Amegmaradt tojást felverjük és megkenjük a buktákat.
  8. Tepsibe tesszük. Ne rakjuk túl közel egymáshoz, mert sütés közben megdagadnak.
  9. 1/2 órát langyos helyen kelesztjük.
  10. Közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.
  11. Tetejét porcukorral meghintjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 65184
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokan félnek a kelttészta elkészítésétől, pedig nagyon egyszerű. A siker kulcsa a tészta "melengetése" a kelesztés során. Ez a nyári kánikulában  nem jelent problémát, télen pedig a radiátor közelségét javaslom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek