r
Nosalty Logó

Szilvalekváros bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvalekváros bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 265 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2006.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 3521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd hozzáadjuk a liszthez, tojáshoz, cukorhoz, és reszelt citrom héjához, és készre dagasztjuk.Többnyire kézzel szeretek dagasztani, éreznem kell a tészta minőségét:-), amikor már majdnem készre dagasztottuk, vagyis amikor már a tésztánk elválik az edénytől, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, és készre dagasztjuk. Letakarva kb. egy órán keresztül pihentjük. Amíg kel a tészta, előkészítjük a lekvárt. Beletehetjük simán is, úgy ahogy van, aki szeret kísérletezni, annak ajánlom ezt a verziót: a sűrű szilvalekvárt elkeverjük a fahéjjal, pici rummal és reszelt citrom héjával. Pici rum elegendő, attól függ, milyen keményre sikerült a múlt évi szilvalekvárunk. :-) Az egészet jól elkeverjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. 5 mm-re kinyújtjuk, majd köröket szaggatunk belőle. Egy kávéskanál segítségével mindegyik körbe teszünk szilvalekvárt, és finoman összenyomkodjuk a tésztát. Zsírozott (vajazott), lisztezett tepsire rakjuk, pici helyet hagyva egymás közt, majd bekenjük a tetejét olvasztott vajjal.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Amíg a sütő bemelegszik, a tepsiben pihentetjük még a buktákat kb. 20-30 percig. 180 fokon 15 percig sütjük, majd 150 fokra csökkentjük a hőfokot, és így sütjük még kb. 30-35 percig.
  4. A félig kihűlt buktát finoman szórt porcukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3396
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szintén egy nagyis recept, pikk-pakk, és nincs is belőle, és az elkészítése is nagyon egyszerű. Bármilyen lekvárral elkészíthető. 

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek