Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szicíliai citromtorta recept

hozzászólások (12)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Kalcium

TOP Vitaminok

A K E C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
6 g

zsír

Összesen:
29.7 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
104 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
23 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
10 mg
Foszfor:
66 mg
Kálium:
92 mg
Nátrium:
34 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
16 µg

szénhidrát

Összesen:
75 g
Összes cukor:
52 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
40.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
8 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
20 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
285 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
19 µg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 12 adag *

fehérje

Összesen:
72.5 g

zsír

Összesen:
357 g
Telített zsírsav:
136 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
136 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
65 g
Koleszterin:
1255 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.7 g
Kalcium:
270 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
124 mg
Foszfor:
782 mg
Kálium:
1112 mg
Nátrium:
412 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
204 µg

szénhidrát

Összesen:
899.5 g
Összes cukor:
631 g
Élelmi rost :
14 g

víz

Összesen:
487.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
96 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
238 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
3422 µg
E vitamin:
27 mg
K vitamin:
229 µg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
D vitamin:
7 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.7 g

zsír

Összesen:
18 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
63 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.1 g
Kalcium:
12 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
6 mg
Foszfor:
40 mg
Kálium:
55 mg
Nátrium:
20 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
45.3 g
Összes cukor:
32 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
24.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
5 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
11 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
172 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
12 µg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mentásfagyi
mentásfagyi Sat, 2016-08-20 18:27

Kedves Antal! Először is engedd meg, hogy gratuláljak. Elsőként a recept fotóját láttam meg, aztán ütötte meg a szemem a beküldő neve :) Férfi a konyhában... csúcs szuper! Éppen ezért oltári ciki nőként megkérdezni, hogy az elkészítésnél ezt hogy csináljam?
"A végén szakács gázégővel a habot karamellizáljuk." Én csak egy natúr lány vagyok, időnként a konyhában és köszönőviszonyban sem vagyok a szakács gázégővel :)
De annyira szeretném megcsinálni ezt a csodácskát. Kérlek szépen segíts nekem!
(abban is benne vagyok, hogy elkészítsd :)) ) Köszönöm szépen! Andi

márta66
márta66 Mon, 2015-12-07 11:15

Kedves Antal, kérlek pontosítsd a leírásban: a krém elkészítésénél gondolom - nyilván valóan - nem egész tojás, hanem a hozzávalóknál megadott négy tojássárgája szerepel. Továbbá, krém sűrítésénél lényeges-e, hogy az olvasztott vajhoz adjuk hozzá a cukros tojást és úgy sűrítjük, avagy fordítva, avagy mindegy? Nagyon kívánatos a citromtortád, szeretném elkészíteni, úgy hogy előre is köszönöm az útbaigazítást/pontosítást! Márta

Friedmann
Friedrich Antal / Friedmann Mon, 2015-12-07 12:52

Kedves Márta,
Tojássárgája a jó megoldás, és az olvasztott vajhoz kell adni. Melegíteni kell 80 foknál nem magasabbra, folyamatosan kevergetve amíg jó sűrű nem lesz.

márta66
márta66 Mon, 2015-12-07 14:00

:-) Köszönöm szépen a gyors választ! Ki fogom próbálni receptet!

580
margarin 23 dkg
porcukor 11.5 dkg
finomliszt 33 dkg
citrom 2 db
tojássárgája 4 db
porcukor 18 dkg
vaj 18 dkg
tojásfehérje 5 db
cukor 33 dkg