r
Nosalty Logó

Szerb gyuvecs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Redy
Szerb gyuvecs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2529 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 633 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2812.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1573.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    455 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    490 micro
  • β-karotin
    2814 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1936 micro
Összesen 2529 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    462 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A héjában főtt burgonyát vékony karikákra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megpucoljuk karikákra vágjuk.
  2. A hagymával lecsóalapot készítünk: olajon megpirítjuk, rádobjuk a paradicsomot, kb. 5 pecig fedő alatt pároljuk, majd rátesszük a paprikakarikákat is, ezzel még 5-8 percig főzzük.
  3. Egy közepes tepsit vagy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, majd beszórjuk zsemlemorzsával. A fele burgonyát elterítjük a tepsi alján, rátesszük a pörkölt felét (szaftjával együtt!), rászórjuk a fele rizst, majd a lecsó felével rakjuk meg.
  4. A tejfölbe sót keverünk és a felével beborítjuk a rakottast. A rétegezést a burgonyával folytatjuk, a tetejére a maradék tejfölt simítjuk és előmelegített forró sütőben 40 percig sütjük, míg a teteje piros-ropogósra sül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 283
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 47583
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bolgár gyuvecsnél megígértem, hogy közzéteszem a szerb változatot is. Ez sem ördöngősség, remek alkalom maradék pörkölt és párolt rizs felhasználására. Én személy szerint imádom az ilyen mindenféle jóval rakott, „egyben sütött” ételeket, ezt is szívesen készítem a családnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek