r
Nosalty Logó

Szénhidrátcsökkentett rozsos kiflik tangzhonggal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Szénhidrátcsökkentett rozsos kiflik tangzhonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír

tangzhong

tészta

Összesen 237 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír

tangzhong

tészta

Összesen 1420 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír

tangzhong

tészta

Összesen 205 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 237 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3112.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    2371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 1420 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

tangzhong

tészta

Elkészítés

tangzhong

  1. Összekeverjük a hideg tejet a liszttel habverővel, majd elkezdjük kis lángon melegíteni. Ha kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről, kihűtjük.

tészta

  1. A kifli összes hozzávalóit (kivéve a só és olaj) dagasztógép táljába mérjük, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  2. Ekkor adjuk hozzá a sót és az olajat, és tovább dagasztjuk, míg teljesen elkeveredik a tésztával. Letakarva 40 percet kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát hat egyenlő részre osztjuk, és minden darabot négyszöggé lapítunk ki, majd szorosan feltekerjük. Bagettsütő-formába fektetjük (ennek híján sütőpapírral bélelt tepsibe), és folpackkal letakarva 20-30 percet kelesztjük, miközben a sütőt előmelegítjük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4760
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szénhidrátcsökkentett rozsos kiflik tangzhonggal
Évi néni 1830 recept

Két hete próbálgatom a szénhidrátcsökkentett kifli készítését különböző lisztekkel. Kenyérliszt csak az öregtésztában van, egyébként mindig valamilyen teljes kiőrlésűt használok. Mivel csak a magam részére sütöm, és így a hat darab 4-5 napig is eltart, így jutott eszembe, hogy régebben tangzhonggal készítettem a kenyereket, kifliket, amire Torma szakácstársunk hívta fel a figyelmünket. Csak kenyérdoktorként emlegetik. Ez a kevéske kis adalék napokkal meghosszabbítja a pékárú élvezhető fogyaszthatóságát. A tészta belül lágyabb, kívül roppan, és napokig szinte ugyanolyan friss marad. Naná, hogy belecsempésztem a kiflibe. Kicsit macerás ilyen kis adagot készíteni, de én még kenyeret is sütöttem, így elhasználtam. Hűtőben 3-4 napig eltartható, használható. Lehet készíteni vízzel, tejjel is, a lényeg, hogy a liszt-víz aránya 1:5 legyen. Egy edényben el kell keverni a két anyagot csomómentesre, és felmelegíteni forrásig. Mikor kezd sűrűsödni, akkor jó. Egy tálba kell kiönteni, letakarva folpackkal, hogy ne bőrösödjön, és a kihűlt, lehet a tésztához keverni.

Hozzávalók

tangzhong

tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?