r
Nosalty Logó

Székelykáposzta pulykával, házi savanyú káposztából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lousha
Székelykáposzta pulykával, házi savanyú káposztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    492 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 329 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    253.6 g

Zsír

  • Összesen
    159 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17165.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    699 mg
  • Foszfor
    2818 mg
  • Nátrium
    12543 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    4919.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    398 micro
  • β-karotin
    6408 micro
  • β-crypt
    1243 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8199 micro
Összesen 3264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    91 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pirítsuk meg a felkockázott hagymát az olaj egy részén. A tűzről lehúzva adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük el, majd kis lángon 1-2 percig pirítsuk, folyamatosan keverve.
  2. Adjuk hozzá az alaphoz a kockákra vágott húst, sózzuk meg, pirítsuk körbe, majd adjunk hozzá egy kis vizet. Közepes lángon főzzük, míg zsírjára nem sül, azaz el nem párolog az összes leve, és be nem sűrűsödik alatta hagymás alap.
  3. Közben a káposztát a fűszerekkel tegyük fel főni bő vízben, egy darab szalonnabőrrel, szintén közepes lángon.
  4. Ha már szinte teljesen puha a káposzta, és a pörköltön is sűrű az alap, utóbbit öntsük az előbbihez. Keverjük őket jól össze, kóstoljuk meg a lét, ha nem elég sós, tegyünk még hozzá. Ekkor már kidobhatjuk a szalonnabőrt és a babérleveleket.
  5. A maradék olajon pirítsuk meg a lisztet világosra (gyakran előfordul, hogy összecsomósodik, ne aggódjunk e miatt), majd lassan adjunk hozzá kis adagokban a káposzta levéből, és minden adag után jól keverjük ki. Ha nagyon sűrűsödik, le is húzhatjuk a tűzről a keverés idejére. Ha már csomómentes és tejfölszerűen sűrű, öntsük a káposztához, keverjük el, és pár perc alatt főzzük készre az ételt.
  6. Tejföllel, friss (kovászos) kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5704
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A töltött- és székelykáposzta is gyakori étel a háztartásunkban, bár általában csirkéből vagy pulykából készül, sőt, még szójával is előfordult már. Most viszont arra gondoltam, hogy a káposztát is szeretném én magam készíteni hozzá. Nem bántam meg, a savanyítás is jó móka volt, a végeredmény is remekül sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?