Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta - Olgitól recept

hozzászólások (18)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Nátrium
Foszfor
Cink

TOP Vitaminok

B1 B6 D B12

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
30.9 g

zsír

Összesen:
44.2 g
Telített zsírsav:
16 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
19 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
138 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
103 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
57 mg
Foszfor:
367 mg
Kálium:
855 mg
Nátrium:
1227 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
45 µg

szénhidrát

Összesen:
10.3 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
300.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
28 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
54 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
40 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
3 µg
K vitamin:
22 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
185.2 g

zsír

Összesen:
265.2 g
Telített zsírsav:
100 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
113 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
28 g
Koleszterin:
829 mg

ásványi anyagok

Összesen:
15.7 g
Kalcium:
624 mg
Vas:
26 mg
Magnézium:
339 mg
Foszfor:
2206 mg
Kálium:
5134 mg
Nátrium:
7363 mg
Cink:
29 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
265 µg

szénhidrát

Összesen:
62 g
Összes cukor:
28 g
Élelmi rost :
32 g

víz

Összesen:
1800.8 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
167 mg
Tiamin - B1 vitamin:
8 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
39 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
8 mg
B6 vitamin:
4 mg
Összes folát:
330 µg
B12 Vitamin:
7 µg
A vitamin (RAE):
242 µg
E vitamin:
4 mg
D vitamin:
19 µg
K vitamin:
133 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.8 g

zsír

Összesen:
11.2 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
35 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
27 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
16 mg
Foszfor:
93 mg
Kálium:
217 mg
Nátrium:
312 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
11 µg

szénhidrát

Összesen:
2.6 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
76.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
7 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
13 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
10 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
6 µg

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dombikriszti
Dombikriszti / Dombikriszti Tue, 2014-07-22 10:26

Kedves Olgi!
Nagyon köszönöm a receptet, ez, így, ebben a formában a SZÉKELYKÁPOSZTA! Édesanyámék heten voltak testvérek, drága mulatság lett volna, ha csak hús és káposzta kerül az asztalra, ezért nagymamám, mikor már majdnem puha volt a hús, vékonyan megszórta "dúsításképpen" megmosott rizzsel a káposzta tetejét, és a rizs ebben a szaftos-káposztás anyagban puhult meg. Úgy is nagyon finom, de a tied az igazi! Gratulálok! Ja, és CSAK sertéshússal lesz ilyen finom!!!!!!

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Tue, 2014-07-22 14:02

Kedves Kriszti!
Én köszönöm az elismerésed! :)
Teljes mértékben egyet értek Veled.
Minden jót neked!
Üdvözöllek:Olgi

anita.nj
Beni / anita.nj Tue, 2013-12-10 21:16

Életemben most csináltam először a recepted alapján,a párom odáig volt és vissza! :)
köszike,nagyon finom!

Lac
Lac Sat, 2013-07-06 17:03

Ez alapján a recept alapján már rengetegszer csináltam székelykáposztát és meg kell mondjam, nagyon finom :) Én annyit szoktam változtatni, hogy több káposztát rakok bele, mert úgy jobban jól lakunk. Ez az 1 kg hús, 1 kg káposzta nem a szegényeknek való ;) Úgyhogy több káposztával picit módosítottam az arányokon, de jó lett! Én a pörkölthöz szoktam rakni paradicsomot és egy zöldpaprikát is, hogy lédúsabb és finomabb legyen :) De ez izlés dolga. Ha pikánsra akarom csinálni, egy kis erős pista is megy bele.

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Sat, 2013-07-06 18:48

Szia Lac!
Köszönöm a visszajelzésed,örülök,hogy ízlik!
Egészségetekre!
Üdv,Olgi

Jozef
Jozef Sun, 2013-01-20 15:01

Jozef v.ok Készítettem csirke mell nyesedékből ,Pörköltet só és bors nélkül -mer a sav.káposzta ugye SÓS ,bors is van benne bőven,majd megpároltam a sav káposztát füstölt kolbi karikára vágva,Mikor majdnem kész össze öntöttem a PÖRKÖLT-tel a bográcsba ,fölrotyantottam ,tejfölt és friss kenyérsütő gépben sült kenyeret adtam mellé.száraz KADARKA bort kínáltam .Nagyon megvoltak elégedve az ismerőseim.

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Sun, 2013-01-20 15:15

Szia!Jó ötlet volt!Én maradok a sertéshúsnál...Köszi,hogy megosztottad!Egészségetekre!Üdv,Olgi

sztike
sztike Wed, 2012-12-26 13:04

Én is hasonló módon készítem, bár többnyire karajból. Pont most fő a tűzhelyen, mivel hagyományosan karácsony második napján ezt szoktuk enni. :)
A főzés legvégén tejszínnel szoktam meglocsolni és megrottyantani kissé, ami úgy alakult ki nálunk, hogy véletlenül nem volt otthon tejföl, csak tejszín egy alkalommal, így kipróbáltuk. Annyira isteni íze lett tőle, hogy azóta csakis tejszínnel készül. :) Tudom, hogy ez így nem hagyományos, de aki szereti a lágyabb ízeket (én pl. a savanyú káposztát egyáltalán nem szeretem, csakis ebben az egy formában), az kipróbálhatja, nem fog csalódni!
Boldog Karácsonyt mindenkinek! :)
Üdv,
Eszti

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Wed, 2012-12-26 17:08

Szia Eszti!Jó ötlet,egyszer majd kiprobálom!:)További szép ünnepet nektek is!Üdv,Olgi

tibusz53
tibusz53 Fri, 2011-12-02 15:28

Olgika!
Nagyon kellemes dolog amit írtál,de próbáld meg egyszer ugyanezt kockára vágott sertés csülökből
( a csontok is belefőnek!) és meglátod a különbséget! ( plusz egy kis csipős füstölt kolbi)

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Fri, 2011-12-02 15:59

Szia!Köszi a tippet,csülökkel is föztem már.De marhahússal még finomabb!Csak árban és ízben van ám különbség...

Döme-Ádám
Döme-Ádám Fri, 2011-12-02 09:51

Szia!

Én is épp tegnap örvendeztettem meg a családomat ezzel az étellel! Tettem bele még füstölt sonkát és parasztkolbit is, s knédlivel, tejföllel tálaltam. Nagyon finom volt!

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Fri, 2011-12-02 10:28

Szia!Biztosan nagyon finom volt a Te módszereddel is.Legközelebb ki fogom én is próbálni az általad készített recept alapján. Köszi a tippet!

catalinca
catalinca Thu, 2011-12-01 21:00

Pont ma készítettem, és pont ilyen módon. Egyszerű, de nagyszerű recept.

565
sertéslapocka 1 kg
savanyú káposzta 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
disznózsír 4 ek
fekete bors 10 szem
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
tejföl 6 ek