r
Nosalty Logó

Székelykáposzta Csilldikótól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csilldikó
Székelykáposzta Csilldikótól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsos része

A káposzta

Összesen 931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsos része

A káposzta

Összesen 5589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsos része

A káposzta

Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3090.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    2468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    480 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.5 g

Zsír

  • Összesen
    468.1 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18541.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2499 mg
  • Nátrium
    14810 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2880.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2961 micro
Összesen 5589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A húsos része

A káposzta

Elkészítés

A húsos része

  1. Jól mossuk ki egy tészta szűrőben a káposztát, hogy ne legyen olyan sós! Kóstoljuk is meg, nehogy sós maradjon....

A káposzta

  1. Készítsünk ki minden hozzávalót magunk köré, kockázzuk fel a hagymákat, a szalonnát. A kolbászt ízlés szerint karikákra vagy két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel. A húst is kockázzuk fel tetszőleges méretre, én picire szoktam kb. 4 cm-re.
  2. Az olajat hevítsük fel, tegyük bele a szalonnát, és pirítsuk jól meg őket, aki szereti kicsit nyersen annak nem kötelező annyira, utána dobjuk rá a hagymát, és azzal együtt pirítsuk tovább, amíg a hagyma nem lesz jó üveges, utána jöhetnek a kolbász darabkák.
  3. Ha már jó a hagymánk, kicsit engedjük fel kb. 1 dl vízzel, és tegyük bele a fűszereket, utána mehet rá a hús is. Kicsit hagyjuk össze sülni a fűszerekkel, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és közepes lángon félkészre (majdnem puhára) főzzük (közben ellenőrizni kell, nehogy leégjen, a vizet picit mindig pótolni kell).
  4. Egy kanállal nézzük meg a husit, hogy mennyire jön szét, a fazék oldalához nyomva, ha már kezd kicsit szét jönni akkor mehet rá a káposzta és a füstölt kocka!
  5. Jól főzzük, és kavarjuk össze addig, amíg meg nem puhulnak! (Utólag lehet még hozzá fűszert tenni, ha nem lenne elég.) Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk! Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 21976
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 12.

Ajánló

Aki szereti a hántolt árpát (gresli) belefőzhet bátran egy fél bögrényit. Én imádom, mert nagyon kellemes ízt ad neki, de a párom nem szereti :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csilldikó 15 recept

Imádom azokat az ételeket amiből a sok is kevés, és jó kiadós is. Ebből a jó füstös kápiból egy nagy fazékkal szoktam készíteni, baromi élvezetes tunklizni a tejfölös levét, és a férfiak nagy örömére tele van hússal, még nem volt olyan, hogy meg maradt volna. Nagycsaládosoknak bátran ajánlom, le is lehet fagyasztani, szét porciózva kis edényekbe 2 hónapig is eláll....

Hozzávalók

A húsos része

A káposzta

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?