r
Nosalty Logó

Székelykáposzta 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Székelykáposzta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A székelykáposztához

A rántáshoz

Összesen 826 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A székelykáposztához

A rántáshoz

Összesen 4943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A székelykáposztához

A rántáshoz

Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1946 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 826 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.9 g

Zsír

  • Összesen
    402 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11675.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2536 mg
  • Nátrium
    7525 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    659 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    960 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3385 micro
Összesen 4943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    78 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

A székelykáposztához

A rántáshoz

Elkészítés

A székelykáposztához

  1. A káposzta levéből egy pohárnyit féreteszünk, majd egy kis vízzel átöblítjük, kinyomkodjuk a káposztát.
  2. A sertésoldalast a csontok mentén feldaraboljuk.
  3. Egy nagy (4 literes) lábasba beleszórjuk a káposzta felét, rátesszük az oldalast és beterítjük a káposzta másik felével.
  4. Annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi, és kb 2 óra alatt puhára főzzük.
  5. Közben felkockázzuk a hagymát és a sertéscombot.
  6. A hagymát a zsíron megdinszteljük.
  7. A húst hozzáadjuk és fehéredésig saját levében dinszteljük.
  8. Rászórjuk az őröltpaprikát, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
  9. Beletesszük a sót, a pirosaranyat, a felszeletelt zöldpaprikát és a hámozott paradicsomot.
  10. A pörköltet kb 90 perc alatt megfőzzük.
  11. Összekeverjük a káposztával és kb 15 perc alatt összefőzzük.
  12. Elkészítjük a rántást: a lisztet a zsiradékon zsemleszínűre pirítjuk, rászórjuk az őröltpaprikát.
  13. A rántást 2 dl hideg vízzel felengedjük és berántjuk a káposztát.
  14. Hozzáadjuk a tejföl felét, összeforraljuk.
  15. Amennyiben nem találjuk elég savanyúnak, a félretett káposztalével tovább ízesíthetjük.
  16. A tejföl másik felét tálaláskor használjuk.
  • Elkészítettem: 95 alkalommal
  • Receptkönyvben: 971
  • Tegnapi nézettség: 59
  • 7 napos nézettség: 565
  • Össznézettség: 447999
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a savanyú káposztás ételek közül - a töltött káposztát követően - ez az egyik legkedveltebb változat. Nagyon vékonyan berántva, sok tejföllel szeretjük.

Hozzávalók

A székelykáposztához

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?