r
Nosalty Logó

Szedertorta Csenge konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csenge.Mlnr
Szedertorta Csenge konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Szederzselé

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 625 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Szederzselé

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 3133 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Szederzselé

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 269 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 625 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    216.6 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 3133 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

Szederzselé

Piskóta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Szederzselé

  1. A szedret felfőzzük a cukorral, majd összeturmixoljuk, és átpasszírozzuk egy szitán.
  2. Ezt követően a vízben feloldott zselatint hozzáadjuk a szederpüréhez. A tortaformánkba öntjük, és hagyjuk megszilárdulni a hűtőben.

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját először botmixerrel fehéredésig verjük.
  2. Ezután a szobahőmérsékletű fehérjébe beletesszük a cukrot, és magas fokozaton felverjük félkeményre.(Nem szabad teljesen keményre verni, mert különben később a piskótánk összeesik.)
  3. A fehérjehabba óvatosan beleforgatjuk a sárgáját, majd ha már elkeveredett, hozzáadjuk az átszitált lisztet.
  4. A piskótatésztánkat beletesszük (lehetőleg nem öntve, nehogy összeessen) a tortaformánkba (ugyanolyan méretű, mint amibe a zselét tettük), és ezután mehet is a sütőbe 45 percre. Félidőnél egy fakanállal kitámasztjuk a sütőajtót, hogy a gőz kiáramoljon.

Krém

  1. A habtejszínt habbá verjük.
  2. A többi hozzávalót botmixerrel összekeverjük, kicsit habosítjuk. Majd a tejszínhabot hozzáforgatjuk egy spatulával, míg el nem keverednek.
  3. A krémünket habzsákba töltjük.

Összeállítás

  1. A piskótánkat félbevágjuk. Az alsó piskótára 1/4 krémet rányomjuk, elegyengetjük. Erre jöhet a szederzselé, majd megint 1/4 krém. Ráhelyezzük a másik piskótánkat, és a 3. negyed krémmel befedjük a tortánkat.
  2. A díszítést mindenkinek a saját fantáziájára bízom, melyet a maradék negyed krémmel és pár szem friss szederrel valósíthat meg. Jó sütögetést mindenkinek!:)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 597
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csenge.Mlnr 12 recept

Egy könnyed, elegáns, szezonális torta, amely bármilyen alkalomra megfelelő.

Hozzávalók

Szederzselé

Piskóta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek