r
Nosalty Logó

Szarvasi kapusznyika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Buttercup
Szarvasi kapusznyika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta begyúrása

Káposztás töltelék

Összeállítás

Összesen 1033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta begyúrása

Káposztás töltelék

Összeállítás

Összesen 4132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta begyúrása

Káposztás töltelék

Összeállítás

Összesen 218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1168.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    175 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    217 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4672.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    885 mg
  • Nátrium
    2667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    440 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    209 micro
  • β-karotin
    1282 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 4132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Tészta begyúrása

Káposztás töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Tészta begyúrása

  1. 1 dl tejet meglangyosítunk, cukrozzuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, és a közepébe egy mélyedést készítünk. Ide öntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és 1 evőkanál olajat.
  3. Szép, ruganyos tésztát dagasztunk, majd kb. 30 percre szobahőmérsékleten kelni hagyjuk.

Káposztás töltelék

  1. A káposztát lereszeljük vagy apróra vágjuk, kicsit besózzuk, és egy órára állni hagyjuk.
  2. Felaprítjuk a vöröshagymát, és magas falú edényben a zsíron üvegesre dinszteljük.
  3. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát. Hozzáadjuk a káposztát, fűszerezzük, és puhára pároljuk. Ha igényli, kis vízzel pótoljuk közben az elpárolgott nedvességet.

Összeállítás

  1. A megkelt cipót 4 egyforma részre osztjuk, és kisebb cipócskákat gyúrunk. Amíg az első cipóval dolgozunk, a többit konyharuhával lefedve pihenni hagyjuk.
  2. A cipókat szép türelmesen elkezdjük nyújtani, kb. 2-3 mm vékonyra. Hosszában 3-4 egyenlő részt metszünk.
  3. Egyik felükre kb. 2 ek káposztás tölteléket teszünk, és betakarjuk a másik felével. Szélüket villával lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak ki.
  4. Sütés előtt lekenjük őket tojással, és a tetejét kicsit megszurkáljuk villával. 180 fokon pirulásig sütjük.
  5. Ha kivettük a sütőből, még a maradék olajjal lekenjük őket újra.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 20870
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 11.

Ajánló

Frissen melegen/langyosan fogyasztva a legfinomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Buttercup 7 recept

Hagyományos szarvasi paraszti étel, még napjainkban is népszerű, főleg télen, a disznótorok idején. Az én családomban mindig jó fűszeresen, borsosan készítettük, de ha valaki édesen kedveli, érdemes úgy is kipróbálni.

Hozzávalók

Tészta begyúrása

Káposztás töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek