r
Nosalty Logó

Szarvasbélszín gombával és áfonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katicabogaram
Szarvasbélszín gombával és áfonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 723 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1445 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1386.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 723 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2773.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1302 micro
Összesen 1445 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt lehártyázzuk, hogy csak a színtiszta hús legyen előttünk, majd bedörzsöljük borssal és mustárral. A végén megkenegetjük olívaolajjal, és mehet a serpenyőbe. Jól átsütjük minden oldalról, hogy kérget kapjon (közben már be is kapcsoljuk a sütőt 170 fokra, hogy jól előmelegedjen). Semmiképp ne használjunk ilyenkor sót!
  2. Ha mindegyik oldala megpirult a húsnak, tehetjük be a sütőbe. A sütési idő itt annak az arányában változik, hogy ki mennyire véresen szereti. 15-20 perc a közepesen átsült. 5 perc plusz-mínusz, hogy véresebb vagy jobban átsült legyen.
  3. Mialatt sül a szarvas, elkészítjük a köretet. A gombát megtisztítjuk, és feltesszük sülni egy serpenyőben sóval, borssal. Fedő alatt pároljuk pár percig, egy kis vízzel. Pár perc után a fedőt eltávolítjuk, és akkor fűszerezzük a petrezselyemmel és fokhagymával. Teljesen párologtassuk el a folyadékot alóla, hogy pirult legyen a gomba.
  4. Az áfonyalekvárt feltesszük főni a vörösborral és egy kevés sóval. 10 percig forraljuk, ügyelve arra, hogy ki ne fusson, és kész is.
  5. Ha kész a hús, hagyjuk pihenni minimum 10 percig, alufóliával hanyagul letakarva. Ha mindennel elkészültünk, megpirítjuk a kenyeret, ami a szarvas ágya lesz. Kitálaljuk ízlés szerint. Én 2 cm vastag szeleteket vágtam a húsból, és azt fektettem a kenyérre. Meglocsoltam az áfonyával, mellétálaltam a gombát. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11471
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 27.

Ajánló

Mindenképp vörösbor illik hozzá, méghozzá egy igazán minőségi száraz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katicabogaram 38 recept

Keresztapumtól kaptuk a szarvashúst. Ott várakozott a fagyasztóban már egy ideje. Igazság szerint nem is tudtam, hogy bélszín lapul a zacskó mélyén. Nagy meglepetésemre, mikor kiolvadt, csak akkor láttam, hogy igazi ritkaságról van szó. Evidens volt, hogy így készítem el. Mit ne mondjak, jól sikerült! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!